Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

V Polsku dvanáctka nezklamala

19.10.2020 | sk

Fotbalisté SK Roudnice nad Labem ktg.U12 se o víkendu představili v Polsku, kde se zúčastnili mezinárodního Estima Cupu 2020. V silné konkurenci skončili po dvoudenních bojích hraných na 1x20 minut systémem každý s každým na 10. příčce. Roudničtí odjížděli do Nowe Rudy natěšení, i když věděli, že je čeká kompletní polská špička a k tomu akademie jednoho z nejlepších klubů na světě - varšavská akademie Barcelony.

Celek z Podřipska zahájil duelem s DAP Debica. "Na začátku jsme byli zakřiknutí, ale postupem času to z nás opadlo. Začali jsme soupeře přehrávat, vytvářeli si šance, pálili tutovky. Už se zdálo, že zápas skončí bezbrankovou remízou, jenže v úplném závěru přišla první individuální chyba, kterou soupeř potrestal a my prohráli 1:0. Před druhým utkáním s Barca Academy Warszawa jsem klukům říkal, že základem je odhodit strach ze soupeře. A taky se to vedlo. Soupeře jsme zaskočili, vytvořili jsme si tutovou šanci, chyběla jen přesnější přihrávka před prázdnou bránu a mohli jsme se ujmout vedení. Místo toho přišel protiútok, ten jsme ještě zvládli a odvrátili na roh. Bohužel přišel pěkný centr, a neobsazený hráč krásným zakončením hlavou změnil skóre. My jsme se znovu zvedli, byli jsme aktivnější a co čert nechtěl, chybka v rozehrávce, kterou soupeř opět využil a dvě minuty před koncem zvýšil na 2:0. Nezvládli jsme další zápas, to se nehraje dobře nikomu. Snažili jsme se kluky naladit na správnou vlnu, ono totiž přehrávat akademii Barcelony, to je prostě super. Bohužel nám los nepřál ani napotřetí, čekal nás totiž Slask Wroclaw B. A přitom áčko i béčko mělo naprosto identickou kvalitu. Chtěli jsme se odrazit a začít proměňovat šance, do kterých se dostáváme. Opět si troufám říct, že nás soupeř nepřehrál rozdílem třídy, byl lepší, ale my jsme úplně nezaostávali. Dokázali jsme si opět vytvořit několik šancí, ale v 16. minutě přišla individuální chyba v obraně - 1:0, o minutu později soupeř skóroval podruhé. Myslím si, že to kluky už opravdu trošku svazovalo, za 3 zápasy 0 bodů a skóre 0:5. Uvědomovali si, že šance mají, ale prostě se nedaří je proměnit. Kluky jsme ale naštěstí udrželi v dobré pohodě a mohli jsme na čtvrtý zápas. GKS Remedies Nowiny - věděli jsme, že se můžeme odrazit. Buď se utkání povede a bude to dobré, nebo nepovede a už to začne být problém. Na soupeře jsme doslova vletěli, bylo nás plné hřiště, chtěli jsme hrát, chtěli jsme být lepší. Konečně jsme dokázali proměnit šance a vyhráli vysoko 6:0. Jedna věc je výsledek, ten je fajn. Ale ještě lepší byla hra kluků. Soupeř neměl ze hry vůbec nic. Podle mě byla statistika držení míče tak 80:20 pro nás, střely na bránu 10:1 - prostě skvělé. Pátý zápas s APN Knurów byl o něčem jiném. Svižný fotbal nahoru - dolů, ani jeden jsme druhému nic nedarovali, bojovali jsme o každý metr. Opět jsme soupeře v určitých fázích přehrávali, byli jsme aktivnější, vytvořili jsme si asi tři relativně slušné brankové příležitosti a zase nic, gól nám prostě nebyl souzený. Z ničeho nic jsme v 15. minutě dostali branku. Jak kluci zareagovali, to mě potěšilo daleko víc než to, že jsme díky skvělé ráně Murdycha v poslední minutě vyrovnali na 1:1. Nevzdali se, pokračovali dál ve své tvrdé práci. Myslím si, že jsme byli lepší než soupeř a remíza byla málo, ale mnohem důležitější pro mě byla předvedená hra," pochvaloval si trenér SK Dominik Majer.

Jeho svěřence čekal hodinový odpočinek. "Myslel jsem, že nám pauza prospěje a byl jsem za ni rád. Jenže bylo to opačně. Nutno říct, že nás čekal v posledním utkání dne podle mě nejlepší soupeř na turnaji Gornik Zabrze. Od první minuty jsme se modlili, ať je konec. Nám se nedařilo vůbec nic, neudrželi jsme míč, soupeře jsme ničím neohrozili a zápas skončil zaslouženým vysokým vítězstvím Gorniku 6:0." 

Úvodní den dal roudnickým žákům zabrat. "Kluci toho měli plné zuby. Po obědě a krátkém odpočinku, nákupech a večeři, jsme se vrhli na večerní program. Kluci se rozdělili na čtyři skupinky, vylosovali si pohádku a žánr a dostali 15 minut na nácvik. My trenéři jsme se přidali ke klukům a mohli jsme si užít krásnou podívanou na Červenou karkulku jako horor nebo třeba Sněhurku jako muzikál. A hurá do postele načerpat síly na druhý hrací den, do kterého jsme vstoupili jako osmý celek v tabulce," těšil se na pokračování turnaje Majer.

Roudničtí odstartovali další den utkáním proti Slasku Wroclaw A. "Bohužel jsme ještě spali a opět soupeři dovolili až moc a 4:0 zaslouženě prohráli. Do dalšího utkání jsme šli s odhodláním vyhrát a nechat na hřišti vše. To se nám povedlo. Kluci dělali opět vše, jak měli, bylo jich plné hřiště, dali jsme brzy gól. Škoda jen, že jsme spálili tolik šancí, protože jsme mohli přidat i další branky. Ale vítězství 1:0 s Chojnik Jelenia Góra bereme. Naše nejlepší utkání, řekl bych. Hned nás čekal další zápas s Odra Opole. To byla opět další vyrovnaná bitva. Tenhle zápas měl skončit remízou. Chvíli jsme byli lepší my, chvíli byl lepší soupeř, prostě jako na houpačce. Bohužel jedno drobné zaváhání v defenzivě a prohráli jsme 1:0. Jako poslední nás čekala Arkonia Szczecin. Zápas jsme si hlavně chtěli užít. Bohužel si prvních 10 minut zápasu užíval spíš soupeř, vedl 2:0 a my mu dovolovali až moc. To se naštěstí změnilo a pomalu jsme začali hru vyrovnávat. Tvořili jsme si šance, opět jsme netrefili prázdnou bránu. Poslední zápas nám tedy výsledkově opět nevyšel a soupeř 2:0 zvítězil."

I přes konečnou 10. příčku nebyl roudnický kouč zklamaný. "Neřeším umístění. Pro mě je daleko důležitější, že se dostaneme do spousty šancí, že přehráváme téměř polovinu hry Akademii Barcelony, ale je bohužel fakt, že až přijedeme domů, tak tohle nikdo neuvidí. Měli jsme sice na víc, ale jsem na kluky pyšný. Příjemné bylo třeba to, když mi ředitel turnaje pověděl, že hrajeme skvělý fotbal a že se mu líbí, že ten fotbal hrajeme za každé situace. Když uděláme chybu, zkusíme to prostě znovu. To je pro nás skvělá vizitka. A mnohem důležitější pro nás je, že si to kluci užili. Bylo na nich vidět nadšení, bylo vidět, že je to opravdu baví. Klaním se a smekám před nimi za to, co předvedli. Neuvěřitelné výkony. Z absolutní polské špičky nás vyloženě přehrály dva týmy - Wroclaw A a Gornik Zabrze. Zbytek soupeřů, včetně Barcy, jsme v určitých fázích dokázali přehrát. Chci klukům a rodičům poděkovat, i pro mě totiž vytvořili skvělý zážitek. Všichni jsme si to prostě skvěle užili. A velký respekt zaslouží také organizátoři, protože v tak těžké době uspořádat takový skvělý turnaj je úžasné," uzavřel hodnocení Dominik Majer. 

Výsledky SK Roudnice: DAP Debica 0:1, Barca Academy Warszawa 0:2, Slask Wroslaw B 0:2, GKS Remedies Nowiny 6:0 (Král, Kňourek, Vondráček 2, Lasch, Novotný), APN Knurów 1:1 (Murdych), Gornik Zabrze 0:6, Slask Wroclaw A 0:4, Chojnik Jelena Góra 1:0 (Murdych), Odra Opole 0:1, Arkonia Szczecin 0:2.

Roudnice: Osvald, Husák, T. Nepovím, K. Nepovím, Murdych, Vondráček, Vyzisk, Kýček, Krása, Král, Kühnel, Lasch, Kňourek, Novotný.

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS