Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Představujeme: Filip Podhorský

21.10.2020 | sk

V době nucené fotbalové pauzy vám na klubových stránkách Sportovního klubu Roudnice nad Labem představíme hráče A týmu, kteří před podzimní části sezony 2020 - 2021 začali nově (či staronově) oblékat modrobílé barvy SK v I. A třídě. Dnes dostává prostor záložník Filip Podhorský, kterého pro web ohodnotil i hlavní trenér.

Sportovní kariéra: Celou kariéru jsem strávil v klubu SK Štětí, kde jsem prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Po skončení v dorostu jsem byl půl roku v B týmu dospělých a od zimy jsem se začal připravovat s A týmem, kde jsem strávil jeden rok. Šance jsem dostával jen sporadicky, a proto jsem se rozhodl pro změnu.

Číslo dresu: 12. V juniorských kategoriích jsem vždy nosil číslo 9, ale od té doby, co působím v dospělém fotbale, se ta čísla neustále točila, takže teď už si nějak na číslo dresu nepotrpím.

Pozice: Střední záložník. Tento post jsem začal hrávat už v dorostu a potom také v dospělém fotbale. Střed zálohy mi řekl bych sedí a nejraději hraji z pozice šestky.

Věk: 20.

Oblíbený klub: U nás jednoznačně Sparta, v zahraničí jedině Manchester United.

Oblíbený hráč: Jednoznačně Wayne Rooney, hlavně kvůli němu jsem začal fandit United.

Oblíbené jídlo : Gnocchi s kuřecím masem. 

Oblíbené pití: Voda.

Oblíbená hudba: Nemám vyhrazený žánr. Poslouchám to, co se mi v daný moment líbí.

Koníčky: Rád cestuji a hraju šipky.

Oblíbený film (seriál): Nemám oblíbený film ani seriál, moc času u nich netrávím.

Kdo byl zatím ze soupeřů v I. A nejsilnější: Rozhodně náš poslední soupeř z Neštěmic. Byl o třídu výš a ne náhodou je na prvním místě tabulky.

Který zápas byl ze strany SK zatím nejvydařenější: My jsme v podstatě předvedli ty lepší výkony v těch neúspěšných zápasech. Za mě byl náš asi nejlepší výkon v Ledvicích, kde jsme sice prohráli, ale za výkon jsme se nemuseli stydět.

Kde jsou největší slabiny i přednosti současného roudnického týmu: Slabiny jsou rozhodně ve zkušenosti, protože máme tým s velice nízkým věkovým průměrem. Silnou stránkou je naše běhavost, kdy velmi často dokážeme soupeře přeběhat, mnohdy ale doplatíme na naši zmíněnou nezkušenost.

Tvůj největší sportovní zážitek (i mimofotbalový): Největším sportovním zážitkem pro mě určitě byla návštěva utkání Manchester United - Manchester City.

Fotbalové cíle: Rozhodně dostat Roudnici tam, kam patří.

Jak se připravuješ v tomto období: Chodím běhat a cvičím doma.

Očima trenéra Jakuba Pekaře: Filip se k nám připojil po první koronapauze. Začal s námi trénovat a před sezonou jsme se domluvili na přestupu ze Štětí. Přes léto měl sice asi měsíční pauzu z důvodu zranění a dovolené, ale pak už se zapojil naplno. Je to typ pracovitého, levonohého středního záložníka. Právě ve středu jsme ho od začátku začali využívat. Postupem času se trochu posouval směrem dozadu, aktuálně až na pozici šestky, tedy defenzivního záložníka. Umí dobře odebírat míče a pak je distribuovat, nebojí se soubojů. Když jsme měli problémy se stopery, tak zaskočil i tam a zvládl to velmi dobře. Do týmu zapadl bez problémů, podle mě by před sebou mohl mít solidní fotbalovou budoucnost. Minimálně na divizi by měl stačit už celkem brzy.

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS