Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Představujeme: David Kindl

26.12.2020 | sk

V době nucené fotbalové pauzy vám na klubových stránkách Sportovního klubu Roudnice nad Labem představujeme také členy realizačního A týmu. Dnes dostává prostor kustod David Kindl (r. 1991). 

Příznivci roudnického fotbalu tě zaregistrovali možná nejprve jako fandu, poté už jako vedoucího či pořadatele, jak ses k tomu dostal?
Na stadion Pod lipou mě poprvé přivedli spolužáci ze střední, Lukáš a Petr, kteří se mnou poté dlouhá léta fandili. Bylo to v létě 2011, zrovna začínala první třetiligová sezóna, konkrétně to bylo utkání MOL Cupu proti tehdy druholigovému Střížkovu. Jako fanoušek Bohemians jsem byl rád, že jsme tohoto jejich rivala vyřadili a začal chodit pravidelně. David Lisec nám ochotně zařídil, že jsme mohli jet i na venkovní zápasy s týmem autobusem. Tehdy s námi fandil také kamarád Pavel, který se později bohužel musel odstěhovat, ale roudnický fotbal sleduje dále. 

Tak to už jsi pamětník.
Velice rád vzpomínám na „třetiligové časy“, ale tým jsem neopustil ani po vynuceném pádu do I. B třídy a později do okresního přeboru. Kolegové spolukotelníci později chodili jen sporadicky nebo vůbec, ale já nepřestal nikdy, měl jsem to jako zpestření všedních dní, a to i za cenu téměř veškeré dovolené. Dokonce jsem na výjezdy jezdil po vlastní ose. No a když mi před loňskou sezónou David dal nabídku, jestli se nechci stát členem realizačního týmu jako kustod, neváhal jsem ani vteřinu. V podstatě jen nosím pití a balóny, někdy také ovládám tabuli na střídání, ale dělám to rád a v nadsázce říkávám, že bych se tím klidně živil, kdybychom hráli profi soutěž. A třeba se jí někdy dočkáme. Vedu si statistiky a nebýt letošní situace, již bych měl 250 zápasů za Roudnici. A to počítám mistrovské a pohárové, nikoliv přátelské. Tak snad to příští rok klapne. Tady musím poděkovat svým mistrům z minulých prací, Milanovi a Karlovi, že mě blahosklonně pouštěli ze směn dříve, abych mohl na fotbal. A nyní děkuji kolegyni Markétě, že když mám tuto „fotbalovou dovolenou“, tak mi ochotně napíše, na jaké pracoviště jdu další den, abych nebyl druhý den překvapen.

Sportoval jsi ty sám, nebo tě sport, tedy hlavně fotbal úplně minul?
Sportuji jen velmi rekreačně, sem tam jízda na kole, běh, nebo v zimě snowboard, na kterém jsem se naučil prakticky jako samouk. Dnes velice lituji, že jsem jako dítě nezačal hrát fotbal, a nyní, skoro ve třiceti letech, už je asi pozdě začínat. Popravdě nejsem ani z příliš sportovní rodiny, nicméně jsem několik let hrál florbal jako brankář, tým se jmenoval „Igráčci Štětí“. Jinak co se týče fotbalu, tak v minulé práci jsme měli každý rok fotbalový turnaj napříč provozy, toho jsem se třikrát zúčastnil, přesně podle hesla „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.“ 

Máš nějaký klub, fotbalistu, sportovce, které upřednostňuješ?
V první lize jsem „vyznáním“ Bohemák, ale sympatický je mi svou hrou i Jablonec. Jinak snad v každé zemi mám nějaký tým, který pozorně sleduji, třeba Juventus, Bayern. A totéž platí i o našich nižších soutěžích, např. ve třetí lize se rád občas chodím dívat na Velvary, pokud se mi to nekříží s roudnickými zápasy. Můj nejoblíbenější fotbalista je brankářská legenda Gianluigi Buffon. Ostatní sporty sleduji spíše okrajově (hokej, florbal, házená), ale samozřejmě si vychutnám každý úspěch jakéhokoliv českého sportovce. Když bylo loni MS v basketballu, na kterém naše reprezentace uhrála historický úspěch, tak jsem se dokonce poctivě učil pravidla podle encyklopedie sportu. A příští rok mě to samé bude čekat ve futsale.

A co rád jíš a piješ?
Pizzu, kebab, nebo čínské závitky bych mohl jíst každý den, ale nepohrdnu ani českou kuchyní. A ohledně pití mám nejraději pivo a kofolu.

Máš i nějakou oblíbenou muziku?
Nemám vyhraněný žánr, poslouchám od každého něco. Každý pracovní den najezdím asi 115 km mezi Štětím a Kladnem, takže v autě naladím Impuls, Frekvenci 1 nebo něco podobného.

Kromě fotbalu máš také několik zajímavých koníčků, které to jsou?
Mimo veškerých již zmíněných sportovních aktivit rád čtu a rád posedím s kamarády u piva. Od malička ale také v sobě mám sběratelské sklony, dříve to byly fotbalové šály, nyní hokejové i fotbalové dresy, které vystavuji po celém bytě. A protože pracuji ve firmě LEGO, tak jsem začal sbírat modely aut. Žádné malé dětské, ale poctivé modely v měřítku 1:8.

Na co se rád podíváš v televizi, kině, tabletu? 
Z filmů preferuji české, klidně i starší komedie. Velmi mě oslovil např. film Probudím se včera. A ze seriálů Okresní přebor, Hospoda, ale také mnohé detektivní.

A tvůj největší sportovní zážitek?
Účast na ligovém utkání Barcelona - Athletic Bilbao, kde bylo odhadem tak 60 tisíc diváků. Ale samozřejmě si řádně užiju třeba i každý titul mistrů světa v hokeji, pohříchu na to všichni čekáme již 10 let.

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS