Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Těsná výhra nad Pšovkou díky vlastenci

20.02.2022 | sk

K už pátému přípravnému utkání si fotbalisté SK Roudnice pozvali dalšího těžkého soupeře. Na domácí umělce totiž  přivítali výběr FK Pšovka Mělník, který se pere o první příčku B skupiny I. A třídy Středočeského kraje s SK Sokoleč (oba 39 bodů). Roudničtí byli tentokrát šťastnější a vyhráli díky vlastní brance soupeře 1:0. 

V úvodu duelu byli domácí aktivnější i nebezpečnější. Už ve třetí minutě se před Čížka prodral uzdravený Slavíček, ale exroudnický gólman ve spolupráci s obránci jeho šanci zmařil. O chvíli později pálil levačkou do středu branky Holcman a vzápětí ještě zkoušel štěstí po průniku z levé strany Barcal. Čížek byla ale připraven. V 15. minutě už však inkasoval. Po centru Holcmana z pravého křídla si před nabíhajícím Matuszewskim srazili hosté míč do vlastní sítě - 1:0. Převaha pořádajícího týmu se začala vytrácet kolem 30. minuty, do té doby byli hosté "neviditelní", jenže pak už začali domácí obraně a gólmanovi zatápět. Doležal musel nejprve hasit na poslední chvíli včasným vyběhnutím brejk soupeře a v 35. mu při sérii dorážek pomohli odvrátit nebezpečí obránci. Po změně stran měl mnohem více práce roudnický strážce tyčí, ale míč za svá záda nepustil ani při několika šancích Pšovky. V jednom případě mu pomohla i tyč. Na druhé straně se do dobrých příležitostí dostali Balcar či Holcman, skóre už se však ve větrném odpoledni nezměnilo.  
  
Ondřej Rohlíček (trenér Roudnice): Začátek byl z naší strany dobrý, měli jsme pěkné akce, přenášeli hru, měnili posty. Dali jsme pak gól po dobrém náběhu a centru. Byl sice vlastní, ale kdyby to nedorazil obránce soupeře, tak by to do prázdné dával Maty. Po nějaké půlhodince ale začal byl aktivnější a lepší na balonu soupeř. Ve druhé půli to pokračovalo, my měli sice také nějaké šance, Horváthovi překazil radost z gólu ofsajd, ale Pšovka toho měla mnohem víc. Naštěstí pro nás nic neproměnila i díky Doležalovi, který nás dnes podržel. Také jsem říkal trenérovi soupeře, že dnes by asi nedali gól ani kdyby s námi hráli druhý zápas. Jsem rád, že jsme udrželi nulu a pracovali celkem zodpovědně i dozadu. Pšovka byla kvalitní, klukům jsem zdůrazňoval, že bude v defenzivě asi silná, když v 15 zápasech dostala jen 11 gólů. Výhra potěšila, stejně jako návrat Slavíčka. Bohužel musel ale pro zranění odstoupit Mrázek. Snad se dá brzy dohromady, stejně jako ostatní marodi.  

SK Roudnice - FK Pšovka Mělník 1:0 (1:0). Branka: 15. vlastní.

Roudnice: Doležal - Šeba, Ryska, Černý, Matuszewski - Slavíček, Dobiáš, Holcman, Vacátko, Barcal - Mrázek (Horváth, Kuchař, Možný).  

Pšovka Mělník: Čížek - Beneš, Mrvík (60. Eder), Studený, Grabmüller - Dvorný (60. Miřatský), Chytil, Havel (65. Bláha), Šmíd - Rypka (70. Kos), Pokorný.

 
Zápasy
Muži A | neděle 14.04.2024, 16:30
SK Roudnice nad Labem - TJ Sokol Pokratice-Litoměřice
4:1 (1:1)
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
 
Muži B | sobota 13.04.2024, 11:00
FK Jiskra Velké Březno - SK Roudnice nad Labem B
2:0 (0:0)
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
 
Aktuální články
Víkendový program týmů z Roudnice

Přehled zápasů roudnických družstev na víkend 20. - 21. dubna. První tým mužů (I. A třída) se v sobotu odpoledne vydá do Libouchce,...

 
Ideální jedenáctka víkendu

Přinášíme ideální sestavu mládežnických kategorií (U12 - U15) Sportovního klubu Roudnice nad Labem ve víkendových zápasech (13. -...

 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali

Mladší žáci SK Roudnice nad Labem byli v 22. kole divize na domácím trávníku stoprocentní. Třináctka porazila FK Arsenal...

 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Změna na trenérských postech
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Dvanáctka pomstila na Dukle třináctku
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS