Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Roudnice Cup pro Plzeň

07.06.2022 | sk

Vítězem letošního ročníku Roudnice Cupu, který pro kategorii U13 v areálu Pod lipou pořádal ve spolupráci s Česko - německou fotbalovou školou a Hotelem Sport Lípa Sportovní klub Roudnice nad Labem, ovládly mladé naděje Plzně. Na druhém místě skončil výběr Hertha BSC a na třetím SK Slavia Praha.

Týmy byly rozděleny do 3 skupin po 6, utkaly se v zápasech hraných na 1x20 minut (počet 1+10, velké hřiště) systémem každý s každým. 1. a 2. týmy ze skupin postoupily do "zlaté skupiny", 3. a 4. týmy do "stříbrné" a 5. a 6. do "bronzové", kde se hrálo opět každý s každým.

Domácí výběr se probojoval do skupiny o 7. - 12. místo, kde se mu už tak nevedlo a obsadil konečnou 12. příčku. 

Dominik Majer (trenér SK Roudnice): Mohl bych zhodnotit turnaj jedním slovem - úžasné. V sobotu jsme první zápas měli hned odložený, protože Austria Klagenfurt měla problém po cestě a dostali se na hotel až ve 3 hodiny ráno. Čekal nás tedy na úvod Baník, který jsem už hrát viděl a musím říct, že je na tom opravdu dobře. Do zápasu jsme šli s pokorou, neměli jsme co ztratit. A bum! Hráli jsme organizovaně, s chutí překvapit a to se dařilo. Měli jsme dvě šance, které šly vyřešit určitě lépe, ale 4 minuty před koncem jsme v naší organizované hře udělali první chybu a soupeř kvalit Ostravy ji potrestal. Další zápas s Viktorií Berlín byl to samé, opět organizovaná hra, opět jedna chyba a hloupý pologól. Kluci měli obrovskou chuť, bylo na nich vidět, že znají své kvality. Přišel zápas s Duklou, kde jsme rychle prohrávali 0:2, ale nasazením a nastavením kluků v hlavě jsme dokázali vyrovnat na 2:2. Zlomový okamžik. Zápas s Klagenfurtem byl pro nás pokračováním skvělé hry, naše kombinace, naše přemýšlení nad hrou a skvělý přímák Máry Arazima nás dotáhl k vítězství 2:0. Na závěr skupiny nás čekal Manchester United. Logicky jsme se na něj těšili ze všech nejvíc. Už jsme toho měli plné kecky, ale samozřejmě se na takového soupeře vždy namotivujete. Drželi jsme pořád stejně organizovanou hru a chuť hrát, obětavě jsme se vrhali do střel, byli všude a byla to paráda. Postup do stříbrné skupiny? Úžasné! Naprosto skvělé. Ruku na srdce, to jsme asi nečekal nikdo. Kluci si to ale opravdu zasloužili, zodpovědnost v defenzivní části, rychlý a správný přechod do útoku nám zařídil velmi pozitivní ohlasy. Šestý zápas v hracím dni a bylo to znát. Došla nám síla a energie a prostě to nešlo. Sparta nás zaslouženě přehrála a my jsme se do toho zápasu nedostali. Druhý den jsme pokračovali ve stříbrné skupině. Ukázalo se, že tempo, které jsme měli v sobotu, dva dny udržet nedokážeme. My prostě nemáme pravidelné zápasy v takovém tempu a je to znát. Neděle se nevyvedla, ale zážitky a zkušenosti nám už nikdo nevezme. Jsem na kluky neskutečně pyšný, opravdu. Chtěl bych jim moc poděkovat za to, co pro nás trenéry udělali, taky za to, jak náš klub reprezentovali. Chci poděkovat rodičům, kteří nás neustále podporovali za každé situace a žili s námi. Chci poděkovat našim spoluhráčům z vyšších i nižších kategorií - i jejich podpora nám moc pomáhala. Velké díky si zaslouží i moji kolegové - žákovští trenéři Vašek Srp, Matěj Lačný a David Plicka za pomoc a dodání energie, protože se přiznám, že jsem byl každý zápas nervózní a těmi zápasy jsem žil. Dost mi pomohli svými názory a chválou (snad byla upřímná :D) Klobouk dolů také za organizaci turnaje, protože to byla fakt paráda.

Steven Crane (trenér Manchester United): Měli jsme sice nějaké problémy s cestováním, ale nakonec jsme to zvládli. Turnaj byl dobře zorganizovaný a opravdu jsme si ho užili. Měli jsme tady mix 12 a 13 let, většinou máme v těch kategoriích kolem 20 hráčů. Byla to pro nás dobrá prověrka, potkali jsme se se silnými týmy, třeba právě se špičkou od vás z Česka. Na podobné turnaje se snažíme jezdit každý rok a chceme zajistit každému hráči alespoň jednou podobný zážitek. 

Gerald Prell (ředitel turnaje): Jsme velmi spokojeni, krásný areál, Zájem z Česka i zahraničí by byl větší, ale 18 týmů je podle nás optimálních. Mohli jsme sice třeba mít o 10 - 15 týmů víc, ale to už by nebyla taková akce, jakou chceme. A bylo by to složité i z hlediska kapacity. S letošním ročníkem jsme spokojeni, máme pozitivní ohlasy od klubů, mají zájem i za rok, tak věříme, že se tady zase potkáme. Je tu krásný areál, několik hřišť, proč to nevyužít. Osvědčily se nám i moderní technologie, všichni si mohli načíst QR kód a pak sledovat online výsledky. Aplikace je přeložila i do češtiny, němčiny či angličtiny. To se myslím povedlo.

Jiří Řezníček (místostarosta Roudnice n. L.): Je to skvělé, kdo by si pomyslel, třeba za našich mladých let, že sem někdy přijede Manchester United či Hertha. A roudničtí kluci se neztratili. Klobouk dolů před všemi, hlavně v neděli v tom vedru. Domácí hráči toho museli mít dost. Pak se přece jen musela ta kvalita větších týmů projevit. Ale i tak to bylo dobré. 

Konečné pořadí: 1. Viktoria Plzeň, 2. Hertha BSC (SRN), 3. Slavia Praha, 4. Zbrojovka Brno, 5. Baník Ostrava, 6. Viktoria Berlin (SRN), 7. AS Trenčín (SK), 8. Sparta Praha, 9. Sandecja Nowy Sącz (PL), 10. MFK Vítkovice, 11. Manchester United (UK), 12. SK Roudnice, 13. FK Ústí nad Labem, 14. RB Leipzig (SRN), 15. Bohemians 1905, 16. Dukla Praha, 17. Austria Klagenfurt (AUT), 18. Slavia Karlovy Vary.

Skupina A: Plzeň - Slavia 3:0, Vítkovice 3:0, Nowy Sącz 0:0, Lipsko 1:1, K. Vary 1:0. Slavia - Vítkovice 5:1, Nowy Sącz 2:1, Lipsko 1:0, K. Vary 0:0. Vítkovice - Nowy Sącz 2:0, Lipsko 2:0, K. Vary 2:0. Nowy Sącz - Lipsko 0:0, K. Vary 1:0. Lipsko - K. Vary 1:1. 

Skupina B: Ostrava - Berlín 0:0, Manchester Utd. 1:0, Roudnice 1:0, Dukla 4:0, Klagenfurt 4:0. Berlín - Manchester Utd. 0:0, Roudnice 1:0, Dukla 2:1, Klagenfurt 2:1. Manchester Utd - Roudnice 0:0, Dukla 1:0, Klagenfurt 0:0. Roudnice - Dukla 2:2, Klagenfurt 2:0. Dukla - Klagenfurt 0:0. 

Skupina C: Hertha - Brno 2:1, Trenčín 1:0, Sparta 3:0, Bohemians 1:1, Ústí 5:1. Brno - Trenčín 1:1, Sparta 1:0, Bohemians 0:0, Ústí 3:0. Trenčín - Sparta 0:0, Bohemians 0:0, Ústí 2:0. Sparta - Bohemians 0:0, Ústí 3:0. Bohemians - Ústí 0:1. 

Skupina Gold
Plzeň - Hertha 3:1, Slavia 2:1, Brno 0:0, Ostrava 3:0, Vikt. Berlín 1:0. Hertha - Slavia 2:1, Brno 2:1, Ostrava 1:0, Vikt. Berlín 2:1. Slavia - Brno 1:0, Ostrava 2:0, Vikt. Berlín 5:0. Brno - Ostrava 1:1, Vikt. Berlín 2:1. Ostrava - Vikt. Berlín 1:0.  

Skupina Silver
Trenčín - Sparta 2:1, Novy Sącz 0:1, Vítkovice 0:0, Manchester Utd. 1:0, Roudnice 3:0. Sparta - Nowy Sącz 2:0, Vítkovice 0:0, Manchester Utd. 1:0, Roudnice 4:0. Novy Sącz - Vítkovice 1:0, Manchester Utd. 0:2, Roudnice 4:0. Vítkovice - Manchester Utd. 1:0, Roudnice 2:0. Manchester Utd. - Roudnice 3:0.

Skupina Bronze
Ústí - Lipsko 1:0, Bohemians 0:1, Dukla 1:0, Klaganfurt 3:1, K. Vary 3:0. Lipsko - Bohemians 4:0, Dukla 5:2, Klagenfurt 3:0, K. Vary 3:1. Bohemians - Dukla 2:1, Klagenfurt 2:2, K. Vary 2:0. Dukla - Klagenfurt 2:2, K. Vary 3:0. Klagenfurt - K. Vary 2:2. 

Roudnice: Hála, Materna - Vyzisk, Arazim, Svoboda, Adelt, Kýček, Kühnel, Husák, Buk, Krása, Pichl, Váňa, Lasch, Kostelník, Král, Krajník, Hrbáček, Gruncl.
 
Z reportáže MIS Roudnice

 
Zápasy
Muži A | neděle 14.04.2024, 16:30
SK Roudnice nad Labem - TJ Sokol Pokratice-Litoměřice
4:1 (1:1)
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
 
Muži B | sobota 13.04.2024, 11:00
FK Jiskra Velké Březno - SK Roudnice nad Labem B
2:0 (0:0)
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
 
Aktuální články
Ideální jedenáctka víkendu

Přinášíme ideální sestavu mládežnických kategorií (U12 - U15) Sportovního klubu Roudnice nad Labem ve víkendových zápasech (13. -...

 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali

Mladší žáci SK Roudnice nad Labem byli v 22. kole divize na domácím trávníku stoprocentní. Třináctka porazila FK Arsenal...

 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka

V dalším divizním kole se starší žáci SK Roudnice nad Labem představili ve Varnsdorfu, kde byli úspěšní jen napůl. Patnáctka podlehla o...

 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Změna na trenérských postech
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Dvanáctka pomstila na Dukle třináctku
 
Roudnice smetla Junior
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS