Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Česká šestnáctka remizovala se Švýcarskem

07.03.2017 | sk

V přípravném fotbalovém duelu se na roudnickém stadionu představily výběry ČR U16 a Švýcarska U16. Utkání skončilo nerozhodně 1:1.

Hosty dostal do vedení ve 22. minutě Tician Tushi, srovnání přinesla ještě v prvním poločase přesná teč Filipa Firbachera. Ve druhé půli byli mladí Češi před 210 diváky mnohem aktivnější, ale překonat Lucia Soldiniho v brance se jim ani přes řadu šancí nepodařilo. Trenér fotbalistů ČR Václav Černý byl spokojenější s druhým poločasem.  

Ten vám vyšel mnohem lépe, proč?

Ti mladí kluci to takhle někdy mají, že přijdou do mezistátních zápasů z naší soutěže a jsou trošku zaskočeni tempem a kvalitou protihráčů. Potřebují nějaký čas, aby si zvykli a chytili se. A stejné to bylo i se Švýcarskem.  První poločas byl takový neslaný, nemastný, neměli jsme se čeho chytit. Ovšem ve druhém tam byly z naší strany dobré momenty, především předfinální fáze byla výborná. Dokázali jsme si vypracovat hodně šancí, ale v koncovce jsme úspěšní nebyli, takže to skončilo pouze 1:1. I když podle mě, jsme si za ten druhý poločas výhru zasloužili.

Zatímco soupeř vystřídal spoustu hráčů, vy v prvním duelu pouze dva. Jaký byl důvod?

Švýcaři tady mají početnější kádr, to je jedna věc. Druhá je ta, že my vždycky do těch dvojzápasů jdeme s tím, že ti, co nezačínají první zápas, nastupují hned do toho druhého. Chceme dát každému co největší prostor k tomu, aby se ukázal. Střídáme tedy spíš jen z důvodu zranění, horšího výkonu, pokud chceme nějak zareagovat na vývoj utkání, anebo z důvodu, že s těmi hráči počítáme od úvodních minut ve druhém střetnutí. Je toho tedy víc. Soupeř tentokrát zvolil jinou možnost a rozložil zátěž na víc hráčů.

Zápas musel vzít hráčům dost sil, po předchozím dešti byl terén stále náročnější.

Bylo to náročné, ale pro oba stejné. A my jsme hlavně rádi, že se zápas hrál na přírodní trávě, protože v klubech je to teď o umělkách. No a nároďáky jsou zase většinou na trávě. Takže vůbec neškodilo, když kluci získali nějaké další zkušenosti, v kvalifikaci nás to také může potkat.

Jste s týmem už delší dobu?

Spolupracujeme spolu už sezonu a půl. První byla výběrová, pořádali jsme regionální kempy, vybírali širší kádr. Na jaře už jsme hráli mezistátní zápasy. Teď jedeme jako kategorie U16 dvojzápasy a turnaje s užším kádrem, který připravujeme na podzimní první fázi kvalifikace na Euro.

Kdo vás v ní čeká?

Máme tam Turecko, Izrael a Arménii.

A kdo postupuje?

První dva, šanci bude mít i třetí, ale nejlepší je samozřejmě skupinu vyhrát a mít lepší pozici při dalším losování.


ČR U16 - Švýcarsko U16 1:1 (1:1). Branky: 36. Firbacher - Tushi 22, ŽK 1:0, r. Váňa - Melichar, Vlček, 210.

ČR: Benada - Bárta, Gabriel, Vincour, Holzer - Vokřínek - Kozák (62. Bláha), Žambůrek, Firbacher, Penner (62. Polášek) - Králíček.


bude doplněno

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS