Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Pod lipou jsme zase slavili. A bylo co, 110 let SK Roudnice za to stálo

26.06.2017 | sk

Už 110 let funguje fotbalový klub z Roudnice nad Labem. To si o víkendu připomněli hráči i příznivci SK několika akcemi.

Nejprve se za pořadatelství FK Slavoj uskutečnil turnaj mladších žáků O pohár Labe. Z vítězství se radoval Meteor Praha, druhý skončil domácí SK, třetí Dobroměřice, čtvrté Štětí, pátý výběr Podřipska a šestý Slavoj Roudnice. Odměněni byli z účastněných týmů i nejlepší hráči: Slavoj Roudnice - Petr Vališ, Podřipsko - David Hotovec, Stětí - Štěpán Černý, Dobroměřice - Martin Fridrich, SK Roudnice - Martin Poborský, Meteor Praha - Ondřej Kupka. „S vítězstvím jsme ani nepočítali, protože ty domácí nula čtyřky jsou kvalitní. Rozhodlo se v posledním zápase, kdy nám pomohli hlasivkami i rodiče. Je tady parádní prostředí, moc jsme si to užili. Rádi se sem zase někdy vrátíme,“ dodal trenér vítězů Lukáš Zelenka. O bývalého hráče Sparty, Anderlechtu, Westerlo, Manisasporu, Slovácka, Honvédu Budapešť či naposledy Prostějova byl také mezi nejmladšími účastníky největší zájem, takže selfíčka se pořizovala ještě po skončení turnaje.
Zdroj: http://litomericky.denik.cz/fotbal_region/v-roudnici-si-pri-oslavach-zahrali-vsichni-nejvetsi-zajem-byl-rano-o-zelenku-20170626.html

Po turnaji následovala přátelská utkání dorostu. Od nové sezony už divizní celky si to rozdaly mezi sebou, protože původně avizovaný soupeř se z důvodu nedostatku hráčů nemohl do roudnických oslav zapojit. Starší žáci se poté utkali s kombinovaným celkem Teplic. Nerozhodný duel musely rozhodnout až pokutové kopy, v nich byli úspěšnější domácí. Poté nastoupily na trávník i přípravky SK, které doplnily mladé naděje z Lounek a FA Praha.

A nakonec domácí A tým, který letos s velkým náskokem ovládl okresní přebor, podlehl diviznímu nováčkovi SK Hrobce 2:6, když obě branky pořadatelského výběru zaznamenal Hubený.

Jsme nejlepší! To je fakt. S tím nic nikdo nenadělá. Na Podřipsku není nikdo s bohatší historií, většími úspěchy, lepším zázemím. Ale to je asi až to poslední. Nejdůležitější je chuť něco pro klub dělat. A ta naštěstí byla a je.

Není to tak dlouho, kdy SK hrozil zánik. Možná ne úplný, pravda, ale pokud nemá jakýkoliv oddíl v jakékoliv soutěži A tým, je to problém. Áčko se nakonec v roce 2014 podařilo sestavit, spadlo z I. B třídy, ale letos se z okresu dostalo zpět. Navíc se v poslední „dvouletce“ povedlo obnovit dorost, který bude nově nastupovat v divizi, krajskými přeborníky se stali starší žáci, mladší žáci, k nejlepším týmům regionu patří přípravky. Budeme hrát ligové soutěže. Repetend

Ovšem nic není zadarmo. Jen cestovné na zápasy mládežnických týmů vyjde na statisíce ročně. Velkou většinu nákladů hradí rodiče svými příspěvky na činnost. Za to jim patří velký dík. A stejně velké díky patří všem, kteří SK pomáhají, či v minulých letech pomáhali.

Oslavy 110. výročí založení SK proběhly ve skromnějším duchu. Proč? Klub nemá třeba 25 000 korun, aby si pozval nějakou starou gardu bývalých ligistů, nemá na to, aby rozdával párky zdarma, nemá na to, aby zkrátka zbytečně utrácel. Ale má sílu na to, aby přitáhl diváky. A i když to nebyly tisícovky, dvě, možná spíš tři stovky se v průběhu dne Pod lipou určitě objevily. Byli mezi nimi i někteří bývalí výteční hráči a funkcionáři SK, ke kterým se zpráva o oslavách dostala. Na všechny bohužel nemělo vedení SK kontakt, nemohlo je tak oslovit, ale to neznamená, že si jich za služby, které klubu odvedly, neváží.

Vedení SK Roudnice nad Labem děkuje:
Adient Czech republic, fa Jiří Motejl, Sport Fotbal, F.A. Pod lipou, s.r.o., Stěhování - Autodoprava Tomáš Günther, fa RETE, Edenred, Město Roudnice nad Labem, JCP, GP-Services, s.r.o., Milan Vlček (ozvučení), Michal Klement (bednak.cz), Stanislav Lenert (osvětlení), Karel Mikas.




 
Zápasy
Muži A | neděle 14.04.2024, 16:30
SK Roudnice nad Labem - TJ Sokol Pokratice-Litoměřice
4:1 (1:1)
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
 
Muži B | sobota 13.04.2024, 11:00
FK Jiskra Velké Březno - SK Roudnice nad Labem B
2:0 (0:0)
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
 
Aktuální články
Víkendový program týmů z Roudnice

Přehled zápasů roudnických družstev na víkend 20. - 21. dubna. První tým mužů (I. A třída) se v sobotu odpoledne vydá do Libouchce,...

 
Ideální jedenáctka víkendu

Přinášíme ideální sestavu mládežnických kategorií (U12 - U15) Sportovního klubu Roudnice nad Labem ve víkendových zápasech (13. -...

 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali

Mladší žáci SK Roudnice nad Labem byli v 22. kole divize na domácím trávníku stoprocentní. Třináctka porazila FK Arsenal...

 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Změna na trenérských postech
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Dvanáctka pomstila na Dukle třináctku
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS