Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Béčko chce bojovat o postup

23.08.2019 | sk

V kategorii dospělých budou v novém ročníku mistrovských soutěží reprezentovat SK Roudnice opět dva celky. K A týmu v I. A třídě se přidá B mužstvo, které musí jako nováček začínat v okresní IV. třídě. Naposledy měli Roudničtí rezervu v sezoně 2012 - 2013 (4. místo v I. A), v té následující někteří hráči přešli do spojeného klubu v Hrobcích a B tým zmizel z fotbalové mapy. Teď už na ní znovu je.

Béčko má za sebou první tréninky a jeden přípravný zápas, ve kterém těsně podlehlo třetitřídním Lounkám. 

"Béčko se založilo především kvůli tomu, aby se v něm časem otrkávali v soutěžích dospělých mladší kluci a ti, kteří se rozehrávají po zranění. Tím, že musíme začínat od čtyřky, je to samozřejmě komplikované. Ze čtyřky do I. A třídy je to skok. Z toho důvodu vedení chce co nejdříve postoupit výš, do kvalitnějších soutěží. Ale je nám jasné, že to snadné nebude," říká trenér roudnické rezervy Václav Korda. 

Ten bude mít k dispozici sice celkem početný, ale také hodně "vyzrálý" kádr. V kategorii pod 35 let napočítáme jen tři borce. "Těžko říct, jestli to bude problém. V mančaftu jsou kluci, kteří si zakopali mnohem vyšší soutěže, o fotbalovost tedy strach nemám, ale uvidíme, jak se s tím někteří popasují fyzicky. Občas sice třeba někdo přijde i z áčka, ale na to ve IV. třídě spoléhat nemůžeme. Musíme to pro budoucnost SK vykopat s tím, co máme. Já věřím, že tým na to sílu má."

Václav Korda zatím trenérsky působil u mládežnických kategorií SK Rce, u dospělých jde o jeho premiéru. "Zatímco v žákovských kategoriích ještě hráče fotbal učíte, tady už to o tom není. Ti chlapi to umí. Snad to prodají i na place."

Soupiska: Čada, Dlouhý, Hanč, Husák, Job, Klepáč, Král, Melichar, Mikas, Ouzký, Pokorný, Procházka, Púčala, Rameš, Skokan, Šafr, Šimo, Škoda, Šmidrkal. 

Obnovená premiéra čeká na SK Roudnice B v neděli v Podluskách (17). 

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS