Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Bohatým brali, chudým dávali

12.12.2019 | sk

V polovině soutěže jsou v šestnáctičlenné tabulce na devátém místě (4 výhry - 4 výhry po pk. - 1 prohra po pk. - 6 porážek, skóre 24:33, 21 bodů). Fotbalisté SK Roudnice v podzimní části I. A třídy sice párkrát příjemně překvapili, ovšem několikrát, hlavně v domácím prostředí, nečekaně klopýtli. Za patnácti koly jsme se ohlédli s trenérem Jakubem Pekařem, který mužstvo převzal v letní pauze. 

Co jste od působení v SK očekával, jaké jste měl cíle?

Jeden cíl je tady dlouhodobý, tedy vytvořit stabilní tým, který bude postavený na odchovancích a bude se s nimi pracovat tak, aby se buď posouvali do vyšších soutěží nebo zůstávali v klubu a pomáhali mu se dostávat dál. A pak tady byl krátkodobý cíl, tedy postavit nové mužstvo, protože tým z loňska se z různých důvodů rozsypal. Zůstalo tady snad jen pět hráčů, na to se nabalili noví, hlavně mladí. No a s tím se šlo do sezony ve zkvalitněné I. A třídě.  

Získali jste 21 bodů, je to hodně nebo málo? 

Je to málo. Tabulka je relativně našlapaná, vzadu jsou odskočené jen dva týmy. Jsme devátí, ale třeba čtrnáctý na nás ztrácí jen čtyři body, takže ten náskok na spodek není dostačující. Na druhou stranu, když jsme do toho šli, tak jsme věděli, že to nebude jednoduché. Tým je mladý, je postavený v podstatě znovu a ten půlrok nám sloužil k tomu, abychom si ověřili, kdo má potenciál u nás pokračovat a kdo chce jít v duchu naší vize. A to nám ty podzimní zápasy ukázaly. 

Výsledky byly hodně kolísavé, vyhrálo se, i když na penalty u prvních Ledvic, v Neštěmicích, ale doma se rozdávalo zbytečně moc. 

Jednoznačně souhlasím. Bylo to jako na houpačce. Začali jsme výhrou ve Šluknově, kde se nám dařilo, ale ten výsledek nám asi dodal příliš optimismu, jak ukázala další utkání. Už bylo řečeno, že jsme vyhráli v zápasech, ve kterých jsme nebyli lepší, ale doma poztráceli body s týmy, které jsou pod námi a na podzim toho moc nenasbíraly. To je samozřejmě chyba. 

Podzim zakončila další domácí prohra, Bílina si odvezla všechny body za jasnou výhru 4:0.

Předtím jsme prohráli v Kadani s Kláštercem 5:0 a chtěli jsme se tak doma rehabilitovat a zakončit podzimní část výhrou. Jenže plány se nám začaly hatit hned asi ve druhé minutě, kdy jsme dostali červenou kartu. Druhý gól jsme dostali z penalty a i když jsme také pár závarů měli, už jsme s tím nic nedokázali udělat. Bílina vyhrála naprosto zaslouženě. Bohužel nás konec podzimu nezastihl v dobré formě. Je to škoda, mohli jsme mít o tři, možná čtyři body víc. 

Který zápas byl z vašeho pohledu nejlepší a naopak?

Nejlepší zmiňovaný Šluknov, nejhorší ten s Kláštercem, i když ani některá domácí utkání, ač vítězná, nebyla podle našich představ.  

O mistrovské body se letos bojovat nebude, hráči tak už mají volno?

Úplně ne, ještě si jednou týdně chodíme zatrénovat do haly, kde je to zaměřeno částečně na rozvoj silových schopností, ale samozřejmě hrajeme i fotbal. Kluci si do začátku zimní přípravy potřebují i odpočinout, ale i když není sezona, tak myslím, že úplně nevypnou. Spíš mají čas na jiné koníčky.

Chystá se před jarem nějaká obměna kádru?

Ano. Někteří kluci jsou na odchodu, ať už z toho důvodu, že neměli potřebné herní vytížení či nezapadali do našeho konceptu. Musí ale logicky následovat i další krok, tedy příchody. Některé fotbalisty už máme vytipované, o jménech nechci mluvit. Pokud mám být alespoň trochu konkrétnější, tak vrátit by se měl Vojta Husák z Bezděkova. Samozřejmě víme, kde nás nejvíc tlačí bota. A to je v útoku, máme nejnižší počet nastřílených branek ze všech mančaftů.      

A kdy zahájíte přípravu na odvety?

Jsme domluveni na 14. ledna. Sehrajeme šest přátelských zápasů, první 25. ledna s Novým Borem. Pak nás čekají Mělník, Bezděkov, Domoušice, Horní Jiřetín a Dušníky. 

Výsledky SK Roudnice: Šluknov 4:1 (Dobiáš 2, Halada, vlastní), Jirkov 0:3, Dobroměřice 1:5 (Stejskal), Střekov 4:1 (Rusňák 2, Slavíček, Aubrecht), Neštěmice 2:1 np. (Halada), Rumburk 1:2 np. (Aubrecht), Ledvice 2:1 np. (Slavíček), Chuderov 0:1, Libouchec 2:4 (Aubrecht, Rusňák), Černovice 5:2 (Rusňák 2, Juraš, Hubený, Pech), Liběšice 2:1 (Juraš, Halada), Spořice 2:1 np. (Šeba), Proboštov 3:2 np. (Slavíček, Šeba), Klášterec 0:5, Bílina 0:4.  

Střelci SK Roudnice: 5 - Rusňák, 3 - Halada, Slavíček, Aubrecht, 2 - Dobiáš, Juraš, Šeba, 1 - Stejskal, Hubený, Pech. Jedna branka byla vlastní soupeře.  

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl

Zlepšený výkon z domácího duelu proti Pokraticím opakovali pouze první půlhodinku. Pak fotbalisté SK Roudnice nad Labem vypadli z tempa a...

 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS