Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Korda: Cílem byl a je postup do III. třídy

30.12.2019 | sk

Po několikaleté pauze (naposledy v ročníku 2012 - 2013 I. A třída) vyslal do bojů o mistrovské body SK Roudnice znovu B tým dospělých. Ten musel zahájit v nejnižší soutěži, v našem regionu tedy ze IV. třídy. Jako nováček si ale béčko vedlo velmi dobře, po polovině soutěže je se ztrátou tří bodů za Předonínem na druhém místě (9 - 0 - 1, 72:16, 27 bodů). Co se týká nastřílených branek, tak je v okresních soutěžích nejlepší, tedy společně s lídrem II. třídy SK Dušníky (o tři zápasy více) a Jaroslav Čada patří s dvaceti trefami k nejúspěšnějším kanonýrům. Ale rezerva SK má i spolehlivou defenzivu. A to i přesto, že nemá stálého gólmana. V devíti zápasech se totiž vystřídalo mezi tyčemi hned sedm borců (Doležal, Sailer, Job, Čížek, Skokan, Hanč, Lisec, Klepáč). Trenér Václav Korda má k dispozici hodně zkušený kádr, který ale má podle jeho názoru na postup.   

Jste nováčkem soutěže, ale atakujete špičku. Jste spokojeni s podzimním umístěním?
Protože máme v plánu postoupit do třetí třídy, tak jsme chtěli být první. Bohužel jeden zápas se nám nepovedl a ztratili jsme body s Předonínem, který nás odsunul na druhé místo. Pevně věřím, že na jaře to soupeři oplatíme.

Který zápas byl z vašeho pohledu nejvydařenější a naopak?
Nejméně vydařený byl právě ten proti Předonínu, kdy jsme bohužel prohráli o jedinou branku. Nemyslím si ale, že to bylo zaviněno výkonem našich hráčů, ale spíše počasím a silně podmáčeným hřištěm, které vyhovovalo spíše soupeři. Vydařených utkání bylo dost.

Má vůbec tato soutěž potřebnou kvalitu?
Těžko říct. Některé celky, tak tři, možná čtyři, jsou celkem solidní. Ale na druhou stranu, musíme být rádi za každý tým, který tuto třídu obohatí. 

Ve IV. třídě se asi příliš netrénuje, jak jste na tom byli vy?
Trénovali jsme jednou týdně, účast byla kolem deseti hráčů v průměru. A kluci chodili ještě dobrovolně i po sezoně večer na umělku. 

Co kádr, nepotřeboval by posílit?
O posílení neuvažujeme. Hráči svou kvalitou dokazují, že posílení není potřeba.

Spolupracovali jste s A týmem? 
Ano. Ze začátku sice nebyla komunikace ideální, ale postupem času se vše ustálilo ke spokojenosti obou týmů.

Kdy zahájíte přípravu a co vás čeká?
Chtěli bychom začít koncem ledna a máme už zajištěné tři přípravné zápasy v únoru a březnu. Chtěl bych každopádně za podzim všem klukům i spolupracovníkům poděkovat a bych byl moc rád, kdybychom na jaře slavili postup do III. třídy.

Výsledky: SK Roudnice B - Podlusky 5:1 (branky: Klepáč 2, Šmidrkal 2, Púčala), Předonín 3:4 (Hádek 2, Čada), Račiněves 3:1 (Čada 2, Hrebinka), Kostomlaty 12:2 (Job 4, Ouzký 3, Púčala 2, Čada, Škoda, Čížek), Bechlín 5:2 (Čada 2, Škoda, Ouzký, Král), Dušníky B 11:1 (Čada 4, Job 2, Púčala 2, Škoda, Husák, Ouzký), Ctiněves 6:2 (Čada 3, Hádek 3), Přestavlky 9:1 (Škoda 3, Ouzký 2, Šmidrkal, Hrebinka, J. Pokorný, Šafr), Střížovice 9:2 (Púčala 3, Čada 2, Husák, J. Pokorný, Ouzký, Šmidrkal), Vrbice/Vetlá 9:0 (Čada 5, Ouzký 2, Job, Hrebinka). 

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS