Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Patnáctka chce rychle z předposlední příčky

03.01.2020 | sk

Starší žáci SK Roudnice nad Labem s podzimem v divizní skupině B spokojeni být nemohou. Zisk sedmi bodů (2 - 0 - 1 - 8, 18:34) stačil jen na předposlední 10. příčku. Polovinu soutěže jsme zhodnotili s trenérem Zbyňkem Vavruškou, který tým vedl společně s Pavlem Jobem.

S umístěním asi logicky nepanuje spokojenost, kde jste chtěli v tabulce být?
V žádném případě není spokojenost, chtěli jsme být o pár příček výše a hlavně mít o devět bodů víc.

Byl přesto nějaký zápas, který vám herně vyšel? A kde to naopak bylo špatné? 
Herně nám vyšly zápasy v Litvínově - tam jsme měli víc než na bod. Pak i na Žižkově - i když jsme prohráli, donutili jsme Viktorku ke hře na plný plyn až do konce zápasu. Vydařil se i vítězný zápas doma s Neratovicemi. Zvláštní byl úvodní zápas doma s Mostem, ve kterém jsme hráli téměř stále na jednu bránu, ale dali jsme jen jednu branku a soupeř nás obral o body dvěma střelami z dálky. Nejhorší zápasy? Jednoznačně ten poslední v Karlových Varech a ve Varnsdorfu. Také domácí zápas se Sokolovem nám hrubě nevyšel.

V čem nejvíce zaostáváte za konkurencí?
Ustrnuli jsme ve vývoji a oproti soupeřům hrajeme tzv. čtrnáctkový fotbal. V praxi to znamená, že jsme se stylem hry neposunuli dál a zůstali na úrovni loňského ročníku. Soupeři jsou proti nám dál v čtení hry a řešení herních situací. Více vyrostli, zesílili a tím nám smazali naši přednost v kondiční stránce.

Je naopak něco, na čem byste mohli stavět?
Musíme na tuto situaci reagovat. Máme v týmu několik technicky šikovných kluků, ale vzhledem k jejich typologii, nemůžeme čekat nějaký překotný nárůst postav. Musíme se zaměřit na rychlost a maximální tempo hry. V tom vidím naši šanci na zlepšení.

Jsou v týmu nějaké opory? 
Bohužel jasná a zřetelná opora v týmu není. Herně nejstabilnější je asi Kája Láska, i když i on měl herní výpadky, způsobené pomalejší adaptací na silovější fotbal. Hodně jsme stavěli na Kubovi Fidlerovi, kterému fyzické parametry nechybí, ale nejsem si jistý, zda ho využíváme správným způsobem.

V čele soutěže je bez porážky Žižkov, je o tolik lepší než ostatní?
O Žižkově jsem se již zmínil. Těžko soudit, ale my tam u nich hráli opravdu dobře. Na druhou stranu, Sokolov s námi zametl a jeho trenéři říkali, že si v zápase s Viktorkou vůbec neškrtli. Nestabilnost výkonů v této věkové kategorii je naprosto běžná. Viktorka má hodně široký kádr, proti nám vystřídali sedm kluků a na výkonu neubrali prakticky nic. To může být a asi je hlavní rozdíl proti ostatním. Nám když chybí více jak tři kluci ze základní jedenáctky, jdeme ihned výkonnostně dost dolů. To se nám stalo ve Varnsdorfu a vlastně i v Karlových Varech. I proto to byly naše nejhorší výkony.

Dojde v kádru k nějakým změnám?
Potřebovali bychom kádr doplnit, ale není odkud. U tohoto ročníku hlavní problém spočívá v tom, že v důležitém přípravkovém věku se se základem týmu nepracovalo dobře. Tým se následně poskládal z kluků z okolí. Z Roudnice je v něm jediný hráč a ten je z Vědomic. Kde zůstali kluci Roudničáci?

Kdy začne příprava a co vás v ní čeká?
Přípravu zahajujeme ve středu 15. ledna. Nejprve se zaměříme na celkové fyzické posílení s využitím např. bazénu a boxerského tréninku. Pak postupně přejdeme více na hřiště a jak jsem již uvedl - rychlost a tempo hry budou hlavní náplní. Absolvujeme již tradičně v zimě soustředění doma v areálu Pod lipou a v průběhu přípravy máme domluveny přípravné zápasy s celou řadou velmi kvalitních soupeřů, kteří by nás měli pořádně prověřit. Nechceme nic ponechat náhodě a hodláme se rychle vzdálit z předposlední příčky.

Výsledky: SK Roudnice U15 - Mostecký FK 1:2 (branka: Prokop), Háje Jižní Město 2:3 (Rožec 2), Litvínov 1:2 np. (Fidler), Chomutov 6:1 (Rožec 3, Melichar, Strach, Kafka), Varnsdorf 2:3 (Melichar 2), Sokolov 1:10 (Náprstek), Žižkov 2:5 (Kafka, Láska), Ústí 0:2, Neratovice/Byškovice 3:1 (Kafka, Strach, Náprstek), K. Vary 0:6.

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS