Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Lačný: Pozitiva jednoznačně převažují

05.01.2020 | sk

Před startem soutěže se jim sice velké šance nedávaly, ale zatím příjemně překvapují. Svěřenci Matěje Lačného a Lukáše Randáka jsou po polovině ročníku v divizní skupině B kategorie U14 na sedmém místě s 12 body (3 - 1 - 1 - 5, skóre 20:27).  

"Z tohoto úhlu pohledu jsme rozhodně spokojeni. Před sezonou nám nikdo moc nevěřil a padaly i otázky, s kým vůbec chceme nějaké body získat. Nutno říct, že pesimistickému pohledu se nešlo moc divit. Na soustředění nás bylo deset, z toho dva gólmani, no a na začátku přípravy jsme se scházeli "jak do houslí". Navíc kluci v mladších žácích kvalitně pracovali na individuálních dovednostech, ale týmové výsledky se nedostavovaly. Proto jsme se ziskem 12 bodů a umístěním na sedmé příčce spokojeni. Je potřeba ale vidět i to, že bodů mohlo být více, kdybychom dokázali kvalitní výkony opakovat i na venkovních hřištích, ze kterých jsme si přivezli pouze jeden. Zápasy ve Varnsdorfu, na Žižkově, nebo v Karlových Varech jsme rozhodně herně i bodově měli zvládnout lépe," říká trenér Matěj Lačný. 

Byl nějaký zápas, který vám herně vyšel? A kde to naopak bylo z vašeho pohledu špatné? 
Herně nám jednoznačně vyšel domácí zápas s Neratovicemi, které v tu chvíli byly na druhém místě. I přes naši kvalitní hru se soupeř brzy dostal do vedení o dvě branky. Tato situace nás nerozhodila, dál jsme hráli, co jsme se učili a co si řekli, no a nakonec z toho bylo jednoznačné vítězství 5:2, které bylo podpořené dominantní hrou. Herně nám také vyšel domácí zápas s regionálním rivalem z Ústí nad Labem, který jsme vyhráli 3:2 po penaltách, nebo zápas se Sokolovem, který jsme sice prohráli 0:2, ale soupeř se musel hodně zapotit. Herně nepovedené byly již zmíněné duely na Žižkově a v Karlových Varech. Na oba zápasy jsme jeli plni očekávání s cílem zopakovat kvalitní výkon z domácího zápasu, ale opak byl pravdou.

V čem zatím nejvíce zaostáváte za konkurencí?
Z hlediska herních věcí to je jednoznačně týmová práce na posledních 30 metrech hřiště, kde nám chybí dostatečný počet hráčů a až moc spoléháme na individuální prosazení se pár jedinců. Z pohledu na tým jako takový, tak je to určitě šíře kádru a zastupitelnost jednotlivých hráčů. V případě zranění či nemocí většího počtu hráčů máme s kvalitou výkonu velký problém.

Je naopak něco, na čem byste mohli stavět?
Pozitiva jednoznačně převažují. Tento tým má obrovskou výhodu v tom, že vlastně začínal téměř od nuly, jelikož před sezonou dorazilo hodně kluků z menších klubů. Díky tomu není jejich potenciál zdaleka vyčerpaný a když vidím s jakou chutí někteří kluci na trénincích pracují, o jejich výkonnostní růst nemám obavy. Kluci celkem rychle pochopili, jaký fotbal chceme hrát a díky tomu máme za ten půlrok utvořený solidní herní základ. Teď bude hodně důležité, jak se vrhneme do přípravy. Aby se nestalo jako v létě, že se pořádně sejdeme až měsíc po začátku. Věřím, že to již kluci (a hlavně rodiče) pochopili a budeme všichni připraveni a natěšení hned na prvním tréninku.

Jsou v týmu nějaké opory?
Celý tým je obrovsky důležitý a každý hráč z týmu byl v nějakém zápase oporou. Na několika zápasech bylo jasně vidět, jak může jednotlivec pozitivně ovlivnit zápas. Ovšem také negativně, když na jednoho hráče, který nedělá co má, musí pak pracovat celý tým a už v této kategorii je to v zápase citelný handicap. Pokud bych ale někoho měl jmenovat, tak je to Marek Cuper, který přišel v létě z Dobříně a během pár zápasů ukázal, jak na sobě chce pracovat a jak se díky pracovitosti a pozitivnímu přístupu dostavují výsledky.

V čele soutěže je bez ztráty Sokolov, je o tolik lepší než ostatní?
Musím říct, že to byl jediný zápas, ze kterého jsem měl opravdu obavy. Přeci jenom Sokolov každého soupeře porážel rozdílem třídy a několikrát "naděloval" i dvouciferný počet gólů. S asistentem jsme věděli, jakým fotbalem se Sokolov prezentuje. V žákovském fotbale se pohybuji již delší dobu a musím uznat, že v Sokolově mají práci s mládeží velice kvalitní a je vidět jejich systematická činnost, jelikož se všechny ročníky prezentují podobným způsobem hry. Znali jsme tedy jejich přednosti, ale také jsme věděli, jaký styl fotbalu na ně bude platit. Tento styl se nám podařilo klukům vštípit a ti to dokázali podpořit nesmírnou bojovností a chutí vyrovnat se vedoucímu týmu tabulky. Je pravda, že hned ve druhé minutě jsme přežili penaltu soupeře, když Macek předvedl skvělý zákrok, ale poté jsme měli tři čisté šance, kdy jsme do vedení mohli jít my. Nakonec z toho byla prohra 0:2, ale jak jsem již zmínil, Sokolov to u nás neměl vůbec jednoduché. Podali jsme výkon na hranici svých možností, ale ani to na body nestačilo. V Sokolově mají výborný ročník.

Dojde v kádru k nějakým změnám?
Ke změnám určitě dojít musí. Jestli chceme náš fotbal opět o něco posunout, musíme kádr doplnit o pár hráčů. V průběhu podzimu jsme se rozloučili se třemi a je tedy potřeba tým doplnit nejenom z hlediska kvantity, ale spojit to i s kvalitou. Jistí jsou již dva noví hráči ze Mšena, kteří s námi již delší dobu trénují a jeví se velice zajímavě. Věřím, že s námi dál bude pokračovat i Adam Krahula, který je kmenovým hráčem Dukly Praha a domluveni jsme i na pokračování hráčů z FK Ústí nad Labem Jana Doranta a Šimona Melena. Stabilně s námi začne trénovat i několik hráčů z kategorie U13 a máme také oslovených šest nových hráčů z okolních klubů. Věřím, že kádr na startu přípravy bude čítat 20 jmen, aby kluci cítili konkurenci a měli motivaci se zlepšovat.

Kdy začne příprava a co vás v ní čeká?
Příprava začíná 13. ledna a bude opravdu dlouhá, protože první mistrovské utkání hrajeme až 22. března. V tomto období absolvujeme soustředění a také mnoho přátelských utkání, ve kterých budou mít kluci možnost ukázat, že na sobě pracují, zlepšují se a touží navázat na kvalitní podzimní část.

Výsledky: SK Roudnice U14 - Mostecký FK 2:5 (branky: Filous, Kubalík), Háje Jižní Město 3:2 (Dorant 2, Horáček), Litvínov 2:7 (Krahula, Dorant), Chomutov 3:1 (Krahula, Filous, Dorant), Varnsdorf 2:3 np (Havlák, Dorant), Sokolov 0:2, V. Žižkov 1:3 (Dorant), Ústí n. L. 3:2 np (Repka, Adelt), Neratovice/Byškovice 5:2 (Krahula, Horáček, Hubený, Macek, Luc), K. Vary 0:1.

 
Zápasy
Muži A | neděle 14.04.2024, 16:30
SK Roudnice nad Labem - TJ Sokol Pokratice-Litoměřice
4:1 (1:1)
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
 
Muži B | sobota 13.04.2024, 11:00
FK Jiskra Velké Březno - SK Roudnice nad Labem B
2:0 (0:0)
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
 
Aktuální články
Víkendový program týmů z Roudnice

Přehled zápasů roudnických družstev na víkend 20. - 21. dubna. První tým mužů (I. A třída) se v sobotu odpoledne vydá do Libouchce,...

 
Ideální jedenáctka víkendu

Přinášíme ideální sestavu mládežnických kategorií (U12 - U15) Sportovního klubu Roudnice nad Labem ve víkendových zápasech (13. -...

 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali

Mladší žáci SK Roudnice nad Labem byli v 22. kole divize na domácím trávníku stoprocentní. Třináctka porazila FK Arsenal...

 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Změna na trenérských postech
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Dvanáctka pomstila na Dukle třináctku
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS