Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Představujeme: Darek Doležal

28.03.2020 | sk

V době nucené fotbalové pauzy vám na klubových stránkách Sportovního klubu Roudnice nad Labem postupně představíme hráče A týmu, kteří v sezoně 2019 - 2020 oblékají modrobílé barvy SK v I. A třídě. Dnes dostává prostor gólman Darek Doležal, kterého pro web ohodnotil i hlavní trenér. 

Sportovní kariéra: S fotbalem jsem začínal v přípravce Dynama Podlusky, kde jsem strávil většinu mládežnických kategorií, ale jelikož jsem vždy hrál o jednu až dvě kategorie výš, tak jsem se rozhodl odejít a zkusit štěstí v dorostu SK Sokol Brozany.Tam jsem strávil tři vydařené sezony. Poté jsem se rozhodl jít poslední rok v dorostu na Fotbalovou farmu VOŠ a SOŠ, kde se hrála Česká liga U19 a bylo to fajn, měli jsme tam tehdy silný tým. Po konci v dorostu jsem byl čtyři roky v SK Štětí a poté jsem po roce ve Vilémově zakotvil v SK Roudnice, kde už jsem třetí sezonu.

Číslo dresu: 29.

Pozice: Brankář.

Věk: 25.

Oblíbený klub: Chelsea FC.

Oblíbený hráč: Marc - Andre ter Stegen.

Oblíbené jídlo : Steak.

Oblíbené pití: Pepsi.

Oblíbená hudba: Moderní, ale i nějaká ta klasika.

Mimofotbalové aktivity: Posilovna, auta, sem tam nějaká hra na PC.

Oblíbený film (seriál): Cokoliv, hlavně že je to sranda.

Kdo je v této sezoně ze soupeřů v I. A nejsilnější: Určitě Ledvice. Sice jsme tam dokázali remizovat a na penalty dokonce vyhrát, ale tolik štěstí, co jsme měli v tom zápase, jsme neměli za celý podzim. Hrají organizovaně v obraně a jsou nebezpeční dopředu, mají i silný střed zálohy. Je vidět, že kluci co tam hrají, jsou buď odpadlíci z ligových dorostů, nebo jsou to hráči, co mají něco za sebou.

Který zápas byl ze strany SK Rce zatím nejvydařenější: Podle mě Neštěmice, tam jsme hráli opravdu dobře. Škoda že jsme tam nevyužili šance, kterých nebylo málo. Mohlo to být za tři body. Takhle jsme tam podle mého názoru jeden bod ztratili.

Tvůj největší sportovní zážitek: Stamford Bridge - fantastická atmosféra

Fotbalové cíle: Pomoct klukům v SK Roudnice postoupit do vyšších soutěží. Myslím si, že je to v našich silách. Lidi, co do nás a areálu investují spoustu času i prostředků, by si to určitě zasloužili.

Jak se připravuješ v tomto období: Domácí posilovaní a nějaký ten běh. Není to sice to, na co jsem zvyklý, ale pořád se snažím, aby to na mě nemělo takový dopad, až se sezona rozehraje. 

Očima trenéra Jakuba Pekaře: Darek Doležal vytvořil společně s Vaškem Čížkem podle mě nejlepší brankářskou dvojici v soutěži. Na tomto postu nás opravdu bota netlačí a kluci se pravidelně střídali a podávali celý podzim velmi dobré výkony. Tím, že je Darek ročník narození 1994, patří v týmu k nejstarším a tedy i nejzkušenějším. Má za sebou působení ve vyšších soutěžích a může tak pomáhat svým mladším spoluhráčům. Jeho nejpovedenější utkání bylo podle mě to v Ledvicích, kdy pochytal spoustu šancí soupeře a nakonec nás podržel i v penaltovém rozstřelu. Mezi jeho nejsilnější stránky patří jednoznačně práce na brankové čáře a reflex. Díky tomu dokáže vyřešit i téměř jednoznačné brankové příležitosti. Silově je na tom velmi dobře, což mu pomáhá především ve vzdušných soubojích. Nedostatky pořád vidím ve hře nohou, byť se v této činnosti Darek hodně zlepšil. V mém vidění fotbalu ale musí být hra nohou brankáře na úrovni minimálně středních obránců. Někdy se nevyvaruje lehkých zkratů, které ale pramení z jeho touhy situaci vyřešit. Závěrem musím říct, že před několika lety jsem s Darkem působil v brankářské dvojici. Od té doby udělal obrovský posun.

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS