Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Lačný: Vytvořili jsme nový komunikační systém pro celou roudnickou mládež

08.04.2020 | sk

Amatérské mistrovské fotbalové soutěže v sezoně 2019 - 2020 jsou po rozhodnutí VV FAČR z úterý 7. 4. sice "odpískány",  ale ani v tomto období nesmí naděje SK Roudnice nad Labem zahálet. Také o tom jsme se bavili s šéftrenérem mládeže SK Roudnice Matějem Lačným.

Jak probíhá tréninkový proces v době pauzy?

Tréninkový proces, i když ve velice omezené formě, probíhá napříč celou mládeží. Rád bych touto cestou poděkoval všem trenérům, protože vytváření nestandardních tréninkových aktivit a komunikace s hráči i rodiči probíhá na skvělé úrovni. V nižších přípravkových kategoriích trenéři komunikují s rodiči a snažíme se, aby hráči doma nelenili a aby provozovali jakoukoliv sportovní aktivitu, kterou jim rodiče a situace dovolí. Zároveň trenéři posílají ukázková videa, jak pracovat s míčem, a díky tomu i nadále mohou rozvíjet svoji individuální techniku. Žákovské kategorie již mají lehce řízenější program individuálních tréninků. V mladších žácích trenéři využívají aplikace k zadávání tréninkového objemu a k následné kontrole. Ve starších žácích jsme naopak zvolili cestu, kdy mají hráči na výběr mnoho sportovních aktivit (aerobní, posilovací, kompenzační, práce s míčem) a daný harmonogram zátěže. Samostatně si poté volí, kterou zátěž kdy v týdnu vykonají a vše si zapisují do tréninkových deníků, které pak zasílají k náhledu. Snažíme se tu rozvíjet samostatnost hráčů a určitou zodpovědnost vůči sobě. Každopádně se už všichni těšíme na společné tréninky na hřišti.

Soutěže jsou zrušeny, co bude dál?

Celá situace tomu nasvědčovala již delší dobu. Bohužel však nejde úplně plánovat, kdy, jak a čím budeme zrušené mistrovské zápasy nahrazovat. Vše záleží na tom, kdy nám opatření vlády dovolí opět začít s klasickým tréninkovým procesem na hřišti. Od toho se bude odvíjet domlouvání veškerých náhradních aktivit. Takto to řeší ve všech klubech, kde komunikuji s šéftrenéry. Celá situace je časově netermínovaná, proto, i když bych velice rád, nemohu říct, že např. od půlky května začneme domlouvat přátelská utkání a turnaje. Jakmile to bude možné a budeme vědět, že jdeme na hřiště, budeme domlouvat pro starší i mladší žáky přátelská utkání. Pro všechny kategorie se budeme snažit zajistit různé turnaje, případně domlouvat různé triangly apod., tedy pokud se nějaké budou narychlo ještě pořádat. V tuto chvíli je "trh"s turnaji umrtven stejně jako celý fotbal a všechny turnaje na období duben - květen jsou zrušené.

Má tato nucená přestávka na hřištích alespoň nějaká pozitiva?

Tato nucená pauza má jednu malou výhodu a to takovou, že nám vznikl prostor pro realizaci plánů, které by v průběhu sezóny bylo těžší řešit. Dotvořili jsme realizační tým pro ročník 2009, kde nás dlouhodobě  tlačila bota. Jakmile to bude možné, představíme jej rodičům a hráčům. Pokud nám do konce sezóny situace dovolí trénovat, nový realizační se již zapojí do tréninkového procesu. Vytvořili jsme nový komunikační systém pro celou roudnickou mládež, který začneme používat od nové sezóny. Výrazně se zjednoduší a zefektivní komunikace na trase klub - trenér - rodič (hráč), kdy vše bude probíhat online a veškeré informace budou na jednom místě v mobilní aplikaci. Tato komunikační platforma usnadní také práci všem šéftrenérům, protože budou mít náhled do svých kategorií a zrychlí se tak komunikace a zkvalitňování práce napříč celým trenérským týmem v mládeži. Vše bude trenérům představeno na nejbližší trenérské schůzi, která bude ihned, jak to situace dovolí. Dál pracujeme na jednotné koncepci pro celou mládež. Přípravky již máme hotové, nyní nás čeká utvořit žákovskou kategorii a připravit vše tak, abychom splňovali požadavky trenérů navazujících dorosteneckých týmů na Fotbalové farmě.  
Rád bych všem popřál pevné zdraví a věřím, že se již brzy všichni potkáme opět na hřišti. Svět bez fotbalu je smutný svět, tak ať je brzy opět veselo.

 
Zápasy
Muži A | neděle 14.04.2024, 16:30
SK Roudnice nad Labem - TJ Sokol Pokratice-Litoměřice
4:1 (1:1)
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
 
Muži B | sobota 13.04.2024, 11:00
FK Jiskra Velké Březno - SK Roudnice nad Labem B
2:0 (0:0)
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
 
Aktuální články
Víkendový program týmů z Roudnice

Přehled zápasů roudnických družstev na víkend 20. - 21. dubna. První tým mužů (I. A třída) se v sobotu odpoledne vydá do Libouchce,...

 
Ideální jedenáctka víkendu

Přinášíme ideální sestavu mládežnických kategorií (U12 - U15) Sportovního klubu Roudnice nad Labem ve víkendových zápasech (13. -...

 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali

Mladší žáci SK Roudnice nad Labem byli v 22. kole divize na domácím trávníku stoprocentní. Třináctka porazila FK Arsenal...

 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Změna na trenérských postech
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Dvanáctka pomstila na Dukle třináctku
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS