Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

V Roudnici se tvoří dívčí tým

29.07.2020 | sk

Sportovní klub Roudnice nad Labem se připojí k oddílům, které mají kromě chlapeckých a mužských týmů také družstvo děvčat. A právě do nově se tvořícího celku nyní hledá vedení SK ještě další hráčky. Nábor se uskuteční v úterý 25. srpna od 18 hodin v areálu SK Pod lipou. Více prozradili pro klubový web šéftrenér mládeže SK Matěj Lačný a šéftrenérka dívek a trenérka mladších žákyň Zuzana Bednářová.

Jaké dívky se do týmu mohou hlásit?
Z. B.: Nábor je určen pro ročníky 2008 a mladší. Primárně hledáme dívky do nově vznikajícího týmu mladších žákyň. Směrem dolů však věk není nijak omezen. Pokud se najdou dívky z širokého okolí, které by lákalo si u nás zkusit zahrát fotbal, budeme jedině rádi. Tyto dívky doplníme do chlapeckých týmů. Také se snažíme domluvit s jedním klubem v okolí, že bychom spolupracovali na výchově dívek v nižším než žákovském věku. Pokud to vyjde, budeme se snažit dívky soustředit tam, aby měly kvalitní vedení a k nám poté přicházely do žákovské kategorie.

Jaké dovednosti by měly hráčky mít?
Z. B.: Jedná se o začínající dívčí fotbalový tým. Pokud holky, co k nám přijdou, již budou zkušenosti s fotbalem mít, tak o to rychleji budou zapracované do týmu a budou moci hrát soutěž mladších žákyň. Pokud však dorazí i děvčata, která chtějí s fotbalem začít, určitě můžou. Vše je rádi naučíme. Tohle je způsob, jak rozšířit dívčí fotbal u nás v regionu.

Máte zkušenosti s vedením ženského družstva, popř. jaké?
Z. B.: Oficiální zkušenosti na papíře nemám. Hrála jsem fotbal 10 let v Teplicích, kde jsme postupně z druhé ligy postoupili do nejvyšší soutěže a založili mladší a starší žákyně a juniorku dívek, měli A i B mužstvo. Poslední 4 roky pomáhám v klubu Sahara Vědomice, kde je také ženský tým.

Myslíte, že najdete v okolí dostatek hráček? Co jim vlastně můžete nabídnout?
Z. B.: V našem kraji jsou žákyně pouze v Ústí nad Labem. Co se týče na počet kilometrů, tak nejblíže je Mělník ve Středočeském kraji a pak až Praha. Myslíme, že budeme mít využití a SK má vynikající podmínky pro rozvíjení mládeže téměř na profesionální úrovni. Roudnice nad Labem se navíc vyznačuje jako rodinné město.

Proč chce SK Roudnice založit dívčí družstvo?
M. L.: Tato myšlenka zde byla již několik let zpátky. Bohužel se ji však nepodařilo realizovat. Jak již bylo zmíněno, dívčí tým má v regionu pouze Ústí nad Labem a také Teplice. Roudnice však má své specifické postavení a region Litoměřicka je opravdu velký. Díky okresním kempům, které vede Bára Cankářová, víme, že v regionu se nachází velké množství dívek, které hrají v klučičích týmech. Jelikož dívky mohou společně s chlapci hrát pouze do konce žákovského věku, nemají pak mnoho možností, kam dál s fotbalem pokračovat. My bychom jim v SK Roudnice tuto možnost rádi nabídli a samozřejmě začali s výchovou malých fotbalistek, které se pro fotbal nadchnou úplně nově.

Plánujete se přihlásit už v následující sezoně do nějaké soutěže?
M. L.: Ano, pro tento nově vzniklý tým jsme přihlásili okresní přebor mladších žáků. Budeme se tedy utkávat s chlapeckými týmy. Tento model jsme pro první sezonu zvolili z toho důvodu, že nevíme, jak dlouho nám bude trvat naplnit čistě dívčí tým mladších žákyň. Než se nám to podaří, budeme díky soutěži mít možnost vytěžit také mladší žáky, kteří z nějakého důvodu nebudou moci odehrát ligové mistrovské utkání. Pokud vše půjde, do sezóny 2021 - 2022 přihlásíme tým již přímo do dívčí soutěže.

Kdo bude tvořit realizační tým? 
M. L.: Historicky první realizační tým dívčího týmu v SK Roudnice bude tvořit Zuzka Bednářová a Katka Poborská. Samozřejmě ale dřív nebo později budeme hledat posily do našich trenérských řad. Budeme moc rádi, pokud by se našel nějaký fotbalový nadšenec, kdo by nám chtěl s trénováním malých fotbalistek pomoci.

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS