Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Vavruška: Hlavní je zápal pro fotbal

19.02.2019 | sk

Pět vítězství a šest porážek. To je bilance fotbalistů SK Roudnice nad Labem v podzimní části divize ktg. U14. Svěřencům trenérského dua Zbyněk Vavruška (vpravo) - Pavel Job tak s patnácti body (skóre 23:25) patří sedmá příčka dvanáctičlenné skupiny B. V čele je Sokolov (28) před Litvínovem (26) a Viktorií Žižkov (25). 

Odpovídá sedmé místo výkonům na trávníku?
P. J.: Podle mě to sedí, chtěli jsme něco mezi 15 - 20 body, což jsme splnili. Někdy jsme měli štěstí my, jindy zase získal se štěstím body soupeř. 
Z. V.: Docela nám vyšel začátek, kdy jsme se oproti některým soupeřům asi lépe vyrovnali s přechodem na velké hřiště. Pak jsme ale začali narážet na silnější protivníky a projevovaly se nedostatky, které máme. Podle mě tak umístění odpovídá schopnostem týmu.

V čem tým zaostává?
Z. V.: Mančaft jsme začali dávat dohromady někdy před rokem a půl z hráčů vesměs z okolí. No a někteří se ještě musí učit návyky, které už měli mít. 
P. V.: Trápí nás především taktická stránka, posuny, nepobírání hráčů, práce s balonem, jeho špatné přebírání. Ty lepší mančafty tohle všechno mají, hráči mezi sebou lépe komunikují. Když je třeba, pomůžou si klidně i taktickým faulem. To my nedokážeme. 
Z. V.: Pomaličku ty věci ale do kluků snad dostáváme. Takhle to zatím musíme nahrazovat fyzičkou, větší bojovností, což ovšem ne vždycky stačí. Vyspělejší celky jako třeba Sokolov nebo Žižkov nás přehrají, protože jsou v tomhle věku zkrátka fotbalově vyzrálejší.   

Máte nějaké opory?
Z. V.: Pár takových hráčů, kteří tvoří osu týmu, máme, ale snažíme se kluky zkoušet i na jiných postech, protáčet to a dávat šanci všem. Hlavní je ovšem zápal pro fotbal, bez toho to nejde. Můžete mít sebetalentovanějšího kluku, ale když mu chybí zápal, tak je to o ničem. Naopak, když hráč i s menším talentem dře a dává tomu víc, může to dotáhnout dál.    

Kdy jste zahájili zimní přípravu? 
P. J.: Zahájili jsme 11. ledna a trénujeme třikrát i čtyřikrát týdně. Odehráli jsme zatím zápasy turnaje na Meteoru v Praze a hrajeme zimní ligu pořádanou ÚKFS. 

Co docházka?
Z. V.: To si nemůžeme stěžovat, kluci chodí z takových 90 - 95 procent. Menší výpadek zavinily nedávno chřipky.    

Kolik hráčů máte k dispozici?
Z. V.: Máme osmnáctičlenný kádr. V průběhu podzimu odešel gólman Volák, naopak se vrátil Neuman a z B týmu se zapojil Fidler. 
P. J.: Počítáme také s tím, že v jarní části za nás někdy nastoupí i kluci, co jsou v U15, i když věkově patří k nám. No a začneme také budovat a zkvalitňovat kádr na příští ročník, ve kterém určitě nechceme hrát někde na chvostu.  

Výsledky Roudnice na podzim: Mostecký FK 4:2, Háje Jižní Město 2:0, Litvínov 2:4, Děčín 6:0, Varnsdorf 1:0, K. Vary 3:2, Žižkov 0:6, Chomutov 3:5, Sokolov 0:4, Neratovice / Byškovice 3:0, Ústí 0:1.  

 
Zápasy
Muži A | neděle 14.04.2024, 16:30
SK Roudnice nad Labem - TJ Sokol Pokratice-Litoměřice
4:1 (1:1)
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
 
Muži B | sobota 13.04.2024, 11:00
FK Jiskra Velké Březno - SK Roudnice nad Labem B
2:0 (0:0)
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
 
Aktuální články
Ideální jedenáctka víkendu

Přinášíme ideální sestavu mládežnických kategorií (U12 - U15) Sportovního klubu Roudnice nad Labem ve víkendových zápasech (13. -...

 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali

Mladší žáci SK Roudnice nad Labem byli v 22. kole divize na domácím trávníku stoprocentní. Třináctka porazila FK Arsenal...

 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka

V dalším divizním kole se starší žáci SK Roudnice nad Labem představili ve Varnsdorfu, kde byli úspěšní jen napůl. Patnáctka podlehla o...

 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Změna na trenérských postech
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Dvanáctka pomstila na Dukle třináctku
 
Roudnice smetla Junior
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS