Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Tým U12 stíhá Duklu a Liberec

21.03.2019 | sk

Třetí místo v lize U12 (sk. C) za pražskou Duklou (33 bodů) a Slovanem Liberec (28) je v polovině soutěže určitě dobrou vizitkou mladých fotbalistů SK Roudnice nad Labem (27). Svěřenci Davida Plicky a Karla Mikase ztratili body pouze s výše uvedenými týmy (1:6, resp. 3:4). 

"Šli jsme do neznáma a to umístění je i pro nás překvapením. Teď se ale teprve ukáže, jestli ty výsledky nebyly třeba náhodné a jestli je naše postavení oprávněné," říká David Plicka. 

V soutěži jste výrazněji propadli pouze jednou.

D. P.: S Duklou jsme dostali doma 1:6, když jsme se nevyrovnali s rychlostí a agresivitou soupeře. Bylo to ale i o hlavách, kluci měli svázané nohy tím, že je to Dukla. Herně se nám docela dařilo proti Liberci, i když jsme o gól prohráli. V ostatních zápasech už jsme neztratili a leckdy vyhráli i vysokým rozdílem. 
K. M.: V naší skupině, jak jsme si ověřili, je velký rozdíl mezi celky ze špičky a ostatními. Nemyslím jen bodový, ale hlavně výkonnostní. Tím, že se nám dařilo, tak máme teď v uvozovkách klid na práci, můžeme se věnovat herním činnostem a nemusíme se úplně dívat na výsledky. Ne vždycky jsme byli i přes vítězství spokojeni. Třeba na Motorletu jsme vyhráli 6:3, ale soupeř měl šance, mohl klidně 3:0 vést a my to pak otočili, ovšem dobré to nebylo. 
D. P.: Pro nás jako trenéry je důležité, jak se to vítězství rodí. Jestli vyjde z toho, co trénujeme, co chceme hrát, nebo přijde po nějaké chybě soupeře či náhodě. Směrodatný je herní výkon, pak ani nezáleží, jak zápas skončí. Snažíme se vychovávat odvážné, sebevědomé hráče, kteří si dovolí kličku, odeberou konstruktivně míč. 

Kolikačlenný je kádr U12 a jak často trénuje?

K. M.: Nyní je nás 19. Kluci mají dobrou partu a kromě pár období jako byly jarňáky, chřipky, lyžáky, je ta účast neskutečná. Máme čtyři tréninky týdně, v tom je tedy gymnastika i plavání, což ne každý může stihnout, ale třikrát tady kluci většinou jsou.  
D. P.: Kádr je početný, takže hráči si uvědomují, že musí na každém tréninku poctivě pracovat, aby se dostali do nominace na zápas. Konkurence je přínosná. Ten tým má kvalitu, troufám si tvrdit, že kluci, co tady máme, jsou nejlepší v okrese. To nakonec potvrzují i jejich počty v okresních i krajských nominacích. Je o ně zájem i z větších klubů. Jako my bychom měli být takovou vlajkovou lodí pro region, tak zase od nás by ti nejlepší měli přecházet dál, do akademií či ještě větších klubů. 

V zimní pauze jste upřednostňovali před turnaji přáteláky. Proč? 

D. P.: Na turnaji jsme byli jednou, byl sice parádně obsazený, ale pro nás to moc není. Odehrajete jeden zápas, pak dlouho čekáte na další. Raději si s někým zahrajeme venku 3x30, zveme si i týmy z jiných ligových skupin, pojedeme třeba do Drážďan, to nám podle našeho názoru dá víc. Také v sezoně budeme hrát v týdnu přáteláky.
K. M.: I kluci raději hrají se silnějším soupeřem, který je přinutí k vyšším otáčkám.  
 
V týmu asi nemáte jen hráče z Roudnice, není problém třeba s dojížděním na tréninky a zápasy?

K. M.: Tři kluci jsou z Lovosic, pět ze Štětí, jeden z Vraňan, jeden z Počapel a ostatní z Roudnice a okolí. Ovšem už to ani nerozlišujeme.
D. P.: Už jsou pohromadě delší dobu a musím říct, že jsme měli štěstí. Jak na kvalitu hráčů, tak na výborné rodiče, kteří je podporují, i když je to náročné třeba v tom cestování. Dohodnou se mezi sebou, střídají se s auty, je to také dobrá parta.   

Co čekáte ve druhé části soutěže? 

D. P.: Je klidně možné, že se někdo posílil, nebo někomu trvalo delší dobru než se z přípravek srovnal s větším hřištěm a teď mu to půjde víc. My se každopádně chceme prosazovat svou hrou, útočit, přečíslovat soupeře, zkracovat hřiště, střílet v maximální rychlosti. A chceme potrápit Duklu a Liberec.  
K. M.: Právě na takové soupeře se těším, ty zápasy naznačí, jestli jsme se někam posunuli. Ale třeba nás budou trápit i jiné mančafty, necháme se překvapit. 

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Víkendový program týmů z Roudnice

Přehled zápasů roudnických družstev na víkend 27. - 28. dubna. První tým mužů (I. A třída) se v neděli odpoledne utká doma s Novým...

 
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo
 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS