Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Pekař: Chceme být nepříjemní

16.08.2019 | sk

Fotbalisté SK Roudnice A vstoupí do nové sezony I. A třídy s hodně obměněným a omlazeným kádrem. V přípravě Roudničtí odehráli pět přípravných zápasů. Výsledky: Roudnice - Krupka 3:7 (branky Rce: Tajč, Halada, Krása), Štětí 4:10 (Juraš 2, Dobiáš, Rusňák), H. Jiřetín 1:0 (Aubrecht), Křešice 1:7 (Halada), Bezděkov 3:2 (Tajč, Halada, Krása).    

Nový trenér Jakub Pekař očekává hodně zajímavý ročník, ve kterém se ale se svými svěřenci nechce ztratit. 

Jste spokojeni s přípravou?

Příprava probíhala asi tak, jak jsme si naplánovali. Samozřejmě si dokážu představit lepší výsledky, ale na druhou stranu o to úplně nešlo. Kluci měli velmi dobrou docházku na tréninky a i na zápasy jsme se scházeli většinou v dostatečném počtu. Samozřejmě v létě vždycky někdo chybí, ale věřím, že až skončí dovolené, tak se sestava stabilizuje a pojede to tak, jak má. 

Kolikrát týdně jste trénovali?

V úterý a ve čtvrtek, navíc ve středu byl trénink určeným hlavně mladším hráčům, kteří nově přišli. Takže dva dny jsme trénovali zhruba ve dvaceti, ve středu nás bylo kolem patnácti. A s tím už se dá pracovat. 

V přípravným zápasech jste góly sice dávali, ale také často inkasovali. Proč?

Na začátku přípravy to bylo o tom, že jsme ty zápasy chtěli hrát trochu odlišně. Hodně jsme běhali, napadali, zároveň ale také vznikaly vzadu díry. To bylo třeba utkání s Krupkou, částečně i proti Štětí. Něco jiného byl zápas s Křešicemi, kdy jsme byli nekoncentrovaní a asi i díky nezkušenostem jsme to absolutně nezvládli. S Horním Jiřetínem i Bezděkovem už to bylo dozadu lepší. 

Odešlo dost zkušených hráčů, nebude to problém?

S těmi zkušenějšími kluky jsme měli gentlemanskou dohodu, že jim nebudeme v ničem bránit, ale stejný přístup máme i k mladším hráčům. Nemá význam, aby tady byli ti, co tu být nechtějí. Samozřejmě mě mrzí, že odešli Jirka Neuman, ten už před přípravou, no a v průběhu léta i Víťa Kala, který nám směrem dopředu dával velkou kvalitu a byl hlavně velmi dobrým mentorem pro mladé hráče. Zamrzel mě i odchod Kuby Kühna, kterého jsem považoval za jednoho ze stěžejních hráčů do defenzivy. Bohužel pro nás si vybral okresní soutěž. Máme teď mladý tým a chvíli se s tím budeme asi prát. Pak ale věřím, že budeme silní. 

Jenže I. A třída bude asi kvalitnější než před rokem, kdy byly dvě skupiny. Navíc oproti jarní části v SK už není řada fotbalistů, kromě zmiňovaných třeba i Hála, Blažek, Šmidrkal, Trejbal....To je přece oslabení.

Samozřejmě v tuto chvíli ano. Už jsme říkal, že ten půlrok bude náročný, kluci si musí zvyknout na dospělý fotbal. Pro mladší hráče je ale i zkvalitněná I. A třída akceptovatelnější než krajský přebor. 

Zatímco před rokem vstupovala Roudnice do soutěže hlavně s exhrobeckými posilami jako černý kůň, tentokrát to tak asi nebude. Nebo se dá očekávat boj o přední příčky?

To nevím, rád bych byl černým koňem. Ovšem hlavním cílem je, aby kluci dobře naskočili, soutěž zvládli a vypadali v ní dobře. Zároveň věřím, že tým má na to, aby se pohyboval v té horní polovině tabulky. Bude to těžké pro všechny mančafty, většina se nezná, neví co čekat. 

S výraznou obměnou kádru SK Rce dojde asi i ke změně herního stylu.

V minulé sezoně chtěl tým hrát hodně technicky, což bylo dáno i hráčskou kvalitou, ale malinko chyběla rychlost. Tu bychom měli teď mít, zase ale asi nebudeme mít taktickou vyzrálost. Takže když to sečteme, tak chceme být rychlí, běhaví, nepříjemní. A máme v mančaftu i pár zkušených individualit, které umí hru usměrnit a správně tempovat.   

Začínáte ve Šluknově, co od zápasu čekat?

První zápas je vždycky těžký. Domácí jsou nováčkem, budou hladoví. Co jsem si všiml, mají tam nebezpečného útočníka. Snad to zvládneme.   

 
Zápasy
Muži A | neděle 14.04.2024, 16:30
SK Roudnice nad Labem - TJ Sokol Pokratice-Litoměřice
4:1 (1:1)
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
 
Muži B | sobota 13.04.2024, 11:00
FK Jiskra Velké Březno - SK Roudnice nad Labem B
2:0 (0:0)
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
 
Aktuální články
Béčko ztratilo duel v závěru

Na podzimní výhru 3:2 navázat nedokázali, ani nezopakovali výkon proti lídrovi z Bohušovic a ve Velkém Březně podlehli o dvě branky (0:2)....

 
V derby se hattrickem blýskl Malý

Okresní derby zvládli a vrátili soupeři podzimní prohru. Fotbalisté SK Roudnice porazili na domácím stadionu Sokol Pokratice - Litoměřice...

 
Víkendový program týmů z Roudnice

Přehled zápasů roudnických družstev na víkend 13. - 14. dubna. První tým mužů (I. A třída) se v neděli odpoledne představí v domácím...

 
Změna na trenérských postech
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Dvanáctka pomstila na Dukle třináctku
 
Roudnice smetla Junior
 
Skolili lídra, hattrick pro Hlavsu
 
Hoznédl: Prochodili jsme poločas
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS