Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Mladí Češi rozstříleli Maďary

21.08.2019 | sk | foto: Deník/Karel Pech

Úvodní utkání Memoriálu Václava Ježka se fotbalistům ČR U18 vydařilo. Na stadionu Pod lipou porazili Maďarsko vysoko 5:1. O branky vítězů se postarali Šilhart 2, Hájek, Toula a Sejk. V sobotu se na roudnickém trávníku od 11 hodin bude bojovat o konečné třetí místo v turnaji, ve kterém startují také Ukrajina, Slovensko, Makedonie a Lotyšsko.   

Česká osmnáctka si ani lepší start nemohla přát, ve druhé minutě se po rohu dostal míč za vápno k Hájkovi, který ho napálil k tyči - 1:0. Hosté srovnali jen o pár minut později, pokus Farkase sice ještě zastavila konstrukce, ale akce pokračovala a po faulu domácí reprezentace se i s pomocí teče prosadil z přímého kopu Szalay - 1:1. Více nebezpečných příležitostí si v prvním poločase vypracovali Češi, hlavičku Suchomela vyrazil Megyeri, bombu Sejka vytěsnili těsně mimo obránci a z dobré pozice minul šibenici Šilhart. Na druhé straně pomohla Horníčkovi tyč po levačce Hajdú. Pět minut před přestávkou si vzali Češi vedení zpět, po závaru prostřelil obranný val Šilhart - 2:1. 


Také do druhého poločasu vstoupili lépe svěřenci Jana Suchopárka, po akci Šilharta jemně tečoval míč Toula, ale ze třetího gólu se radoval až v 57. Sejk, který po rohu na přední tyči líznul hlavou míč přesně - 3:1. V 62. trefil po chybě maďarské obrany Toula jen boční síť, ovšem natěšení fandové nemuseli na další gól čekat dlouho. O chvíli později totiž unikl po pravé straně Douděra a vyzval před prázdnou Šilharta, který mu poděkoval - 4:1. Pátý úspěch českého výběru přidal po skrumáži Toula - 5:1. Výsledek už nezměnil ani Hajdú, když jeho bomba skončila na spojnici tyče a břevna. 

Před utkáním hustě pršelo, ale v jeho průběhu déšť ustával. "Hřiště bylo měkčí, ale musíme ocenit, že to pořadatelé připravili velice dobře. Nakonec terén byl pro oba týmy stejný, nám asi vyhovoval lépe," poznamenal reprezentační kouč Jan Suchopárek. "Těch 5:1 je samozřejmě výborný výsledek, byli jsme efektivnější než soupeř. Měli jsme i štěstí, Maďaři nastřelili snad třikrát tyčku, nám to tam padalo. Hráči ukázali, že co se týče ofenzivní činnosti, tak jsme na tom dobře. Věřím, že na to v dalších zápasech navážou. Závěr se mi ale moc nelíbil, nabídli jsme soupeři nějaké příležitosti, byly tam individuální chyby, určitá bezstarostnost. To musíme odstranit. Teď nás čeká Lotyšsko, což také není lehký soupeř. Myslím, že to už nebude tak otevřené jako dnes. A jestli dojde ke změnám v základní sestavě? Určitě. Ti hráči budou protočeni z nějakých 80 procent. Jsem rád, že jsme se v Roudnici prezentovali slušným výkonem, což ocenili potleskem i diváci. Ale určitě neusneme na vavřínech, je třeba dál pracovat," dodal Suchopárek.  

ČR U18 - Maďarsko U18 5:1 (2:1). Branky: 2. Hájek, 40. a 65. Šilhart, 57. Sejk, 73. Toula – 9. Szalay, ŽK: 2:4, r. Klíma – Blažej, Flimmel, 300.

ČR: Horníček - Borkovec, Štětka, Matys, Suchomel (46. Kurka) - Nováček, Hájek (51. Hroník) - Douděra (68. Šubert), Sejk, Šilhart (78. Kneifel) - Toula. Maďarsko U18: Megyeri - Orozs, Major, Szalay (69. Buna), Hosszú, Dávid (69. Németh), IYinbor, Molnár (69. László), Hajdú, Farkas (Szabó), Kovács. 

 
Zápasy
Muži A | neděle 14.04.2024, 16:30
SK Roudnice nad Labem - TJ Sokol Pokratice-Litoměřice
4:1 (1:1)
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
 
Muži B | sobota 13.04.2024, 11:00
FK Jiskra Velké Březno - SK Roudnice nad Labem B
2:0 (0:0)
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
 
Aktuální články
Ideální jedenáctka víkendu

Přinášíme ideální sestavu mládežnických kategorií (U12 - U15) Sportovního klubu Roudnice nad Labem ve víkendových zápasech (13. -...

 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali

Mladší žáci SK Roudnice nad Labem byli v 22. kole divize na domácím trávníku stoprocentní. Třináctka porazila FK Arsenal...

 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka

V dalším divizním kole se starší žáci SK Roudnice nad Labem představili ve Varnsdorfu, kde byli úspěšní jen napůl. Patnáctka podlehla o...

 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Změna na trenérských postech
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Dvanáctka pomstila na Dukle třináctku
 
Roudnice smetla Junior
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS