Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Plicka: Nabádáme kluky k odvážné hře

07.01.2020 | sk

Na skvělé druhé příčce ligové tabulky skupiny C jsou po podzimní části fotbalisté SK Roudnice ktg. U13, kteří vybojovali 28 bodů (9 - 1 - 1, 90:42). Svěřenci Davida Plicky a Karla Mikase nestačili pouze na pražskou Duklu, v Benešově remizovali. Ostatní utkání zvládli.

"Samozřejmě jsme s bodovým ziskem a postavením v tabulce spokojeni, ale především klademe důraz na to, jakým stylem se k výsledku probojujeme. Nabádáme kluky k aktivní odvážné hře na hranici rizika ztráty balonu. A když nastane, tak k okamžitému tlaku na opětovný zisk a kontrolu míče," říká trenér David Plicka. 

Byl nějaký zápas, který vám herně vyšel? A kde to naopak bylo špatné? 
Nepovedl se nám zápas s Duklou Praha, kde jsme prohrávali od první minuty a nedokázali se s aktivní hrou soupeře vyrovnat. Bohužel to kluci měli v hlavě už před zápasem a podlehli nervozitě. Naopak fantasticky se nám povedl duel se Slovanem Liberec, kde nám vycházelo opravdu vše co se týká individuálních výkonů i týmové hry.

V čele je Dukla, se kterou se vám dlouhodobě nevede. Je opravdu o tolik lepší?
Dukla je v naší skupině suverénní bez jediné prohry. Hru řídí výborný gólman, kluci jsou velmi šikovní a vedou je kvalitní trenéři.

Je v týmu nějaká osa, opory, na které spoléháte? 
Máme v týmu šikovné gólmany, hráče skvělé na balonu, bojovníky i ty, kteří občas potřebují trochu popostrčit a usměrnit, aby přidali v bojovnosti nebo tréninkové píli. Ale jednou to jde těm a podruhé jiným. Nechci nikoho vyzdvihovat, snažíme se kluky nabádat k tomu, že jsme tým, držíme při sobě a navíc máme podporu fantastických rodičů. Týmový duch a poctivá práce všech, kteří stáli u zrodu a stále poctivě pracují na chodu týmu, přináší výsledky.

Jaká je úroveň soutěže? Máte srovnání s ostatními ligovými skupinami?
Jsme rádi, že můžeme ligu mladších žáků hrát a i přesto, že se naše skupina jeví jako papírově nejslabší, je v ní hodně kvalitních zápasů. Porovnání s jinými skupinami máme ve spoustě přátelských utkání, která domlouváme na přípravná období nebo místo tréninkových jednotek.

V průběhu podzimu jste se zúčastnili i kol Ondrášovky, s jakým úspěchem?
Ondrášovka je zajímavý projekt. Nám se celkem dařilo, bohužel nám postup do další fáze o bod unikl.

Vaši svěřenci jsou i v dalších výběrech, je to ocenění trenérské práce? 
Někteří naši hráči nastupují v krajských i okresních výběrech, nebo jezdí na tréninkové jednotky do Sparty Praha. Víme, že o některé kluky je zájem ve větších týmech. Ano, jsme pyšní že je to tak, ale hlavně je to vizitka jejich pracovitosti a nadání, které se snažíme rozvíjet.

Dojde v kádru v zimní přestávce k nějakým změnám?
Drobné změny budou. Tedy zatím se to týká toho, že k nám z pražské Aritmy přicházejí bratři Třískové a Šimon Plicka přestupuje do FK Teplice. Ale je možné, že k nějakým změnám tím nebo oním směrem ještě dojde.

Kdy začne příprava a co vás v ní čeká?
Přípravu začínáme 7. ledna a čeká nás opět spousta práce v tréninkových jednotkách a přípravných utkáních. Čeká nás také pokračování příprav na přechod z hry 7+1 na 10+1, se kterou jsme už začali na konci podzimní části. Někteří naši kluci budou také dostávat šanci v ročníku U14.

Výsledky: SK Roudnice U13 - Varnsdorf 9:3 (branky: Jirásek 2, L. Malina 2, Bulíř 2, Kubalík, Hubený, Haudke), Junior Praha 24:1 (statistiky nejsou k dispozici), Benešov 7:7 (Kubalík 4, Plicka 2, Šafr), Jablonec 8:5 (Kosorič 3, Bulíř, Procházka, Plicka, Mikas, vlastní), Dukla Praha 0:11, Admira Praha 3:2 (D. Malina, Bulíř, Plicka), Liberec 8:3 (Kosorič 2, Černý 2, Haudke, Šafr, Plicka, Kubalík), Střešovice 7:0 (Kosorič 2, Procházka 2, Mikas, L. Malina, Hubený), Braník 7:1 (Kosorič 2, Plicka 2, Šafr, Kubalík, vlastní), Motorlet Praha 9:4 (Hubený 4, L. Malina 2, D. Malina, Kosorič, Kubalík), Háje Jižní Město 8:5 (Hubený 3, Dvořák, Mikas, Kubalík, Šafr, L. Malina). 

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS