Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Srp: Důležitá je cesta k vítězství

09.01.2020 | sk

Mladším žákům SK Roudnice nad Labem kategorie U12 patří v polovině ligové soutěže pátá příčka ve skupině C za Libercem, Duklou (oba 30 bodů), Jabloncem a Motorletem (oba 27). Svěřenci Václava Srpa a Patrika Pospíšila nasbírali v jedenácti zápasech 21 bodů (7 - 0 - 4, 72:67). 

Umístění podle hlavního kouče dvanáctky Václava Srpa odpovídá předváděným výkonům.    

Jste s podzimním umístěním a bodovým ziskem spokojeni?
Léto a podzim byl pro hráče U12 plný změn. Kluky čekal přechod mezi přípravkovou a žákovskou kategorií a tudíž spousta nových věcí - rozestavení hráčů, velikost hřiště, větší nároky na hráče, více tréninků atd. Někdo si na tyto změny zvykl celkem rychle a někomu to trvalo déle. Byla to nová soutěž a také je důležité zmínit letní příchod šesti hráčů, kteří náš tým zase posunuli o stupínek víš. Myslím si, že bodový zisk a umístění v soutěži odpovídá našim podzimním výkonům. V každém zápase chceme být aktivní, mít hodně herní odvahy, být silní jeden na jednoho, hrát hodně na balonu a po ztrátě co nejrychleji získat balon zpět. Ale pro nás je důležitá především cesta k vítězství a hlavně posun ve výkonu jednotlivce a na to pak i navazující týmový výkon.

Jak se vám zamlouvaly právě výkony v jednotlivých zápasech?
Co se týče konkrétních utkání, tak paradoxně se nám trenérům zamlouvaly zápasy, ve kterých jsme sice vyšli bodově naprázdno, ale kluci podali nadstandardní výkon. Tedy duely s Duklou, Motorletem, Jabloncem. Na druhou stranu v zápasech s týmy z dolní poloviny tabulky přicházelo v určitých fázích hry uspokojení. Na tom musíme do budoucna zapracovat, aby k tomu nedocházelo. Samostatnou kapitolou byl zápas s Libercem, který je podle mého nejlepší tým v soutěži. Jeho hráči jsou na tom výborně pohybově a hlavně jsou silní v individuálních dovednostech.

Je v týmu nějaká osa, opory, na které spoléháte? 
Jak už jsem zmínil, v létě přišlo šest nových kluků a myslím si, že skvěle zapadli a stali se důležitými hráči týmu. Co nám dělá radost je charakter většiny kluků a jejich nastavení. U někoho byl progres větší a u někoho zase menší, ale to je normální a během jara se to může klidně otočit. Jinak nás čeká stále hodně moc práce a všichni se na ni určitě těšíme. Chtěl bych kluky i pochválit za jejich chování, které bylo bez nějakých vážnějších prohřešků.

Máte srovnání s ostatními ligovými skupinami?
V první řadě jsme rádi, že můžeme nastupovat v nejvyšší žákovské soutěži. Je zde řada kvalitních utkání, která nás posouvají. S týmy z ostatních skupin se porovnáváme v řadě přípravných utkání i na turnajích Ondrášovka Cupu. Na podzim jsme se zúčastnili dvou turnajů Ondrášovky, první se konal u nás v Roudnici, kde jsme obsadili druhé místo a díky tomu jsme postoupili do dalšího kola, které se konalo na hřišti Motorletu. Tam jsme se utkali například se Spartou, Č. Budějovicemi atd. Po dobrém startu přišla deka, z které jsme se během turnaje už nedokázali oklepat a skončili jsme ve spodních patrech tabulky.

Vaši svěřenci ale neoblékají jen dres SK, kde ještě je můžeme vidět?
Kluci se díky své píli a pracovitosti objevují v různých výběrech OFS i KFS.

Kdy začne zimní příprava a dojde v kádru k nějakým změnám?
Přípravu zahajujeme 13. ledna a kromě tréninkových jednotek nás čeká i řada přáteláků, např. Kladno, Neratovice, halový turnaj v Německu atd. Jednou za 14 dní nás čekají úpolové tréninky, v našem případě judo, kompenzační cvičení a dále se budeme věnovat rozvoji pohybových schopností a fotbalových dovedností. V plánu máme také krátké čtyřdenní soustředění. Co se týče posílení, tak se necháme překvapit. Chtěl bych v každém případě poděkovat za celý realizační tým, tedy s Patrikem Pospíšilem, Petrou Královou a Petrem Vondráčkem všem rodičům, že své děti vedou ke sportu a těším se na další spolupráci a fotbalovou radost.

Výsledky: SK Roudnice U12 - Varnsdorf 12:5 (branky: Adelt 2, Král 2, Rážek 2, Hlaváček 2, Nepovím 2, Pačes, Jurčík), Junior Praha 5:4 (Hlaváček 2, Vondráček, Štefl, Rážek), Benešov 9:8 (Hlaváček 3, Arazim, Pačes, Vondráček, Král, Poráč, Jurčík), Jablonec 3:9 (Rážek 2, Arazim), Dukla Praha 5:11 (Rážek 2, Vondráček, Nepovím, Král), Admira Praha 8:2 (Rážek 2, Poráč, Vondráček, Adelt, Hlaváček, Arazim, Nepovím), Liberec 3:10 (Kýček, Jurčík, Vondráček), Střešovice 6:2 (Rážek 4, Král, Nepovím), ABC Braník 9:7 (Hlaváček 3, Vondráček 2, Rážek, Jurčík, Štefl, Král), Motorlet 0:4, Háje Jižní Město 12:5 (Rážek 3, Hlaváček 2, Adelt 2, Král, Vondráček, Arazim, Nepovím, Štefl).

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Víkendový program týmů z Roudnice

Přehled zápasů roudnických družstev na víkend 27. - 28. dubna. První tým mužů (I. A třída) se v neděli odpoledne utká doma s Novým...

 
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo
 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS