Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Představujeme: David Dobiáš

24.03.2020 | sk

V době nucené fotbalové pauzy vám na klubových stránkách Sportovního klubu Roudnice nad Labem postupně představíme hráče A týmu, kteří v sezoně 2019 - 2020 oblékají modrobílé barvy SK v I. A třídě. Dnes dostává prostor střední záložník David Dobiáš, kterého pro web ohodnotil i hlavní trenér.    

Sportovní kariéra: S fotbalem jsem začal už jako malý kluk, když mě k němu vedli rodiče. Prvně jsem kopal u nás v Hoštce, ale asi jenom 3 měsíce, možná ani ne, pak jsem se přesunul do SK Roudnice, kde jsme s klukama spolu hráli od dětství až do starších žáků. V Roudnici v tu dobu nebyl dorost, a tak se většina z nás přesunula na Fotbalovou Farmu, kde jsem prožil 3 krásné roky a myslím, že pravě Fotbalová Farma ze mě udělala hráče, jakým jsem. Do té doby jsem měl levou nohu jenom na opíraní, ale na farmě byly dobré tréninky, a tak jsme se každý den zlepšovali. Po třech letech na FF jsem se přesunul do Ústí nad Labem, kde byla skvělá parta a šlapalo nám to jak na hřišti, tak i mimo něj. Po roce jsem šel do FK Teplice. Začátek byl dobrý, ale potom přišlo zranění, takže jsem se po půl roce v Teplicích přesunul zpět do SK Roudnice. V Roudnici máme hodně mladý tým, většinou se známe, takže si myslím, že by to postupem času mohlo začít fungovat víc.

Číslo dresu: 18.

Post: střední záloha (10).

Věk: 20 let.

Oblíbený klub: SK Slavie Praha, FC Bayern München.

Oblíbený hráč: Lautaro Martínez.

Oblíbené jídlo: Batáty s kuřecím masem.

Oblíbené pití: Malinovka, Fanta.

Oblíbená hudba: Rap - český, americký, ruský, ale někdy i české hity, třeba Karel Gott atd.

Mimofotbalové aktivity: Fitko, tenis, cestovaní, ale jsem pro každou srandu.

Oblíbený film: Prci, prci, prcičky, Rivalové.

Kdo je v této sezoně I. A třídy nejsilnější: Podle mě SK Viktorie Ledvice. Nemohl jsem proti nim nastoupit kvůli zranění, ale jel jsem s klukama a podle mě to byl nejsilnější soupeř. Porazit se dají, v této soutěži se dá porazit každý, ale musíme tomu více obětovat.

Který zápas byl ze strany SK zatím nejvydařenější: Ten úplně první. Nevěděli jsme, jak nám to půjde spolu, ale šlapalo nám to dobře, a proto jsme vyhráli 4:1.

Tvůj největší sportovní zážitek: Stadion Allianz Arena.

Fotbalové cíle: Momentálně bychom s klukama měli dostat Roudnici výš než je I. A třída. Sice to není moc dobře rozehrané pro tuto sezonu, ale zkusíme to. A osobně bych se chtěl dostat co nejvýš.

Jak se připravuješ v tomto období: Posiluji, ale spíše se soustředím na koleno po operaci, abych mohl co nejdříve už začít běhat a dělat věci naplno. Mám skoro každý den rehabilitace, takže se to zlepšuje celkem rychle.

Pohledem trenéra Jakuba Pekaře: Na hřišti někdy působí laxním dojmem, opak je však pravdou. Moje zkušenost mi říká, že nejde hráče soudit podle toho, jak při hře vypadá, ale podle toho, jak je týmu při hře prospěšný. Dále je pro mě hrozně důležitý přístup k tréninkovému procesu a ten je u Davida příkladný. Vím, že dělá spoustu věcí mimo trénink a že o věcech, které ho můžou posunout dál, hodně přemýšlí. Je technicky velmi dobře vybavený a dokáže usměrňovat hru v útočné fázi. Umí hru zklidnit, ale pokud je potřeba tak i zrychlit. Na jeho pozici je pro mě hrozně důležitý výběr řešení a ten má David nadstandardní. Je pravda, že se někdy nevyvaruje zbytečné ztráty a občas předržuje míč, ale to asi patří k jeho způsobu hry. Není alibista a to mám rád. Přidat musí v defenzivní činnosti a v produktivitě. Tam od něj očekávám výrazně víc. David si už prošel, řekněme, vyšším fotbalem a ví, jak to tam chodí. Sám si uvědomuje svoje silné stránky i svoje nedostatky. Naším společným úkolem je na všech těchto věcech pracovat tak, aby mohl naplno využít svůj talent. Myslím a věřím, že v profesionálních soutěžích ještě neřekl poslední slovo.

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Víkendový program týmů z Roudnice

Přehled zápasů roudnických družstev na víkend 27. - 28. dubna. První tým mužů (I. A třída) se v neděli odpoledne utká doma s Novým...

 
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo
 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS