Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Představujeme: Václav Čížek

09.04.2020 | sk

V době nucené fotbalové pauzy vám na klubových stránkách Sportovního klubu Roudnice nad Labem postupně představíme hráče A týmu, kteří v sezoně 2019 - 2020 oblékají modrobílé barvy SK v I. A třídě. Dnes dostává prostor gólman Václav Čížek, kterého pro web ohodnotil i hlavní trenér.

Sportovní kariéra: S fotbalem jsem začal přibližně v 9 letech v Cítově, kde jsem strávil nádherná fotbalová léta a získal kvalitní základy. V poslední sezoně za starší žáky jsem ještě díky možnosti střídavého startu pomáhal mělnické Pšovce. Byla to skvělá možnost užít si dva zápasy v týdnu. Tato možnost přišla i v dalším roce, když jsem v Cítově chytal za dorost i za muže. Bohužel dorost vydržel pouze jeden rok a já se rozhodoval, zda pokračovat v Cítově, nebo zkusit novou výzvu. I díky Tomášovi Veckovi jsem se rozhodl pro pokračování s fotbalem v Roudnici, kde jsem doteď a jsem za to rád.

Číslo dresu: 21.

Pozice: Brankář.

Věk: 19.

Oblíbený klub: Tottenham a Slavia Praha

Oblíbený hráč: Mezi brankáři určitě Iker Casillas a Allison Becker. Z hráčů v poli to je Pogba a Fabinho.

Oblíbené jídlo : Kuřecí plátek s kroketami.

Oblíbené pití: Obyčejná voda.

Oblíbená hudba: Ca$hanova Bulhar a Labello.

Mimofotbalové aktivity: Stolní hry s bráchou (dáma, piškvorky, prší), jízda na kole, FIFA.

Oblíbený film (seriál): Mám rád české filmy, například Rafťáci nebo Kameňák.

Kdo byl v této sezoně ze soupeřů v I. A nejsilnější: Myslím si, že Dobroměřice, Ledvice a Neštěmice jsou v letošní I. A třídě kvalitou kádru a předváděnou hrou jednoznačně nejlepší. Z těchto týmů mi nejsilnější přijdou Neštěmice, které v zimní pauze navíc skvěle posílily.

Který zápas byl ze strany SK Roudnice nejvydařenější: Podle mě to byl jednoznačně úvodní zápas proti Šluknovu. Bylo to první utkání v sezoně a zároveň pro řadu z nás i první zápas v mužské kategorii. Nevěděli jsme, co nás čeká, i proto jsme nic nepodcenili. Na hřišti to bylo vidět, hráli jsme odhodlaně i organizovaně a poměrně hladce jsme zvítězili proti velmi dobrému soupeři, jak později ukázala tabulka.

Tvůj největší sportovní zážitek: Návštěva zápasu Inter Milán vs Slavia Praha na San Siru. Mezi fotbalový zážitek jednoznačně řadím i působení v roudnickém dorostu pod vedením Karla Grabmüllera. Na tento nezapomenutelný a zatím nejpovedenější půlrok mé fotbalové kariéry budu vzpomínat do konce života.

Fotbalové cíle: Dostat se na takovou herní úroveň, aby mě bavilo hrát fotbal co nejdéle.

Jak se připravuješ v tomto období: Minulý týden jsem začal pravidelně běhat a posilovat. Snad mi to vydrží.

Očima trenéra Jakuba Pekaře: Vaška jsem poznal v jeho posledním roce v dorostu, kdy přešel z SK Roudnice do Fotbalové Farmy. Musím říct, že mě od začátku velmi překvapil svou kvalitou a přístupem. Od začátku dokazoval, že je velmi dobrým brankářem, který se díky své pracovitosti v tréninkovém procesu a přátelské povaze okamžitě začlenil do naší fotbalové party. Vašek chodil na gymnázium na Mělníku a nebylo tak pro něj vůbec lehké stíhat tréninky. Přesto téměř nikdy nechyběl a vždy udělal vše pro to, aby na tréninku byl. Tím dokazoval, že se nebojí překonávat překážky a že je pro něj fotbal a trénink opravdu důležitý. Po přechodu do dospělé kategorie se okamžitě zařadil mezi důležité hráče týmu. V utkáních působil velmi jistě a několikrát nás svými zákroky dokázal udržet ve hře o důležité body. Vašek je podle mě komplexní brankář s výbornou hrou nohama. V rozehrávce je vynikající a nebojí se pustit i do rizika. Zapracovat musí na silové složce, což by mu mohlo prospět při řešení vzdušných soubojů, kde má lehký handicap kvůli své na brankáře ne úplně dostatečné výšce. Vaškova tréninková morálka je skvělá a pokud je zdravý, můžu si být jistý, že na tréninku bude a odjede ho na 100 procent. Se získanými zkušenostmi se bude Vašek ještě zlepšovat a myslím, že má před sebou velmi úspěšnou kariéru.

 
Zápasy
Muži A | neděle 14.04.2024, 16:30
SK Roudnice nad Labem - TJ Sokol Pokratice-Litoměřice
4:1 (1:1)
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
 
Muži B | sobota 13.04.2024, 11:00
FK Jiskra Velké Březno - SK Roudnice nad Labem B
2:0 (0:0)
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
 
Aktuální články
Ideální jedenáctka víkendu

Přinášíme ideální sestavu mládežnických kategorií (U12 - U15) Sportovního klubu Roudnice nad Labem ve víkendových zápasech (13. -...

 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali

Mladší žáci SK Roudnice nad Labem byli v 22. kole divize na domácím trávníku stoprocentní. Třináctka porazila FK Arsenal...

 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka

V dalším divizním kole se starší žáci SK Roudnice nad Labem představili ve Varnsdorfu, kde byli úspěšní jen napůl. Patnáctka podlehla o...

 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Změna na trenérských postech
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Dvanáctka pomstila na Dukle třináctku
 
Roudnice smetla Junior
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS