Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Skvělá zpráva - máme statut SpSM

19.02.2021 | sk

V ne úplně šťastné době alespoň jedna dobrá zpráva. Sportovní klub Roudnice nad Labem získal na začátku února znovu statut Sportovního střediska mládeže (SpSM) OFS A2, kterým se zařadil mezi vybrané oddíly z celé ČR. 

Sportovní střediska mládeže jsou zaměřena na výchovu dětí v přípravkovém a žákovském věku. Jsou také finančně podporována ze strany FAČR. "Zisk Sportovního střediska mládeže je odměnou nejen pro náš SK, ale také pro všechny spolupracující kluby z regionu. Zároveň musíme poděkovat i rodičům, kteří naší cestě věří a svěřují nám děti do péče," uvedl spokojený předseda SK Roudnice Petr Týma. A radost z přidělení SpSM měl i šéftrenér mládeže Matěj Lačný, který nám odpověděl na několik otázek.   

SK obhájil statut SpSM, vypovídá to něco o práci klubu?
Jsem za všechny v klubu moc rád, že se podařilo statut SpSM obhájit. Je vidět, že se nám daří pracovat s mládeží na solidní úrovni. Trenéři se u nás chtějí vzdělávat a daří se u fotbalu v našem městě držet dostatečný počet dětí. Každopádně, stále máme velký prostor ke zlepšení a až to situace dovolí, tak se zase pustíme do práce.

Jak náročné je splnit podmínky SpSM?
Hodně. Jednak to jsou požadavky na infrastrukturu (počet a kvalita hřišť, tréninkové vybavení klubu, zázemí), ale hlavně na kvalitu práce s mládeží, tedy počet trenérů a jejich kvalifikace, dostatečný počet dětí ve všech věkových kategoriích a také je vyžadována aktivní spolupráce se vzdělávacími (ZŠ) a zdravotnickými (sportovní lékaři) institucemi. 

Plynou ze SpSM nějaké výhody pro klub, hráče, trenéry?
Na udělení statutu jsou vázány finanční příspěvky z FAČR. Tyto prostředky následně můžeme investovat do rozvoje mládeže. Každopádně díky statutu SpSM roste i prestiž našeho klubu a můžeme tak nejlepším talentům z našeho regionu nabídnout posun v jejich fotbalovém růstu. 

Máte přehled o oddílech v regionu, které by také splnily náročná kritéria? 
Pokud budeme brát jako region Ústecký kraj, tak těch klubů, které splňují náročné podmínky, je relativně dost - např. Junior Chomutov, FK Teplice, FK Ústí nad Labem, FK Varnsdorf. Ale pokud se zaměříme na Litoměřicko, tak jsme jediní. Potenciál ke splnění všech podmínek má třeba FK Litoměřicko a také ASK Lovosice. Ale jak již bylo uvedeno, těch kritérií je hodně a není úplně jednoduché je splnit. Proto jsem rád, že v Roudnici tento statut máme a rádi budeme z této pozice spolupracovat se všemi kluby v našem regionu. 

Čeká vás tedy hodně práce, co dostane prioritu?
V následujícím období se chceme zaměřit hlavně na nábor chlapců i dívek - a tedy podporu nejmladších kategorií. V tuto chvíli připravujeme i větší provázanost se ZŠ a také nově spolupráci s mateřskými školami. Velkou podporu od nás dostane také rozvoj dívčího fotbalu. Práce máme před sebou dost, ale věřím, že díky tomu zase trochu posuneme náš SK o kousek dál. 


 
Zápasy
Muži A | neděle 14.04.2024, 16:30
SK Roudnice nad Labem - TJ Sokol Pokratice-Litoměřice
4:1 (1:1)
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
 
Muži B | sobota 13.04.2024, 11:00
FK Jiskra Velké Březno - SK Roudnice nad Labem B
2:0 (0:0)
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
 
Aktuální články
Ideální jedenáctka víkendu

Přinášíme ideální sestavu mládežnických kategorií (U12 - U15) Sportovního klubu Roudnice nad Labem ve víkendových zápasech (13. -...

 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali

Mladší žáci SK Roudnice nad Labem byli v 22. kole divize na domácím trávníku stoprocentní. Třináctka porazila FK Arsenal...

 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka

V dalším divizním kole se starší žáci SK Roudnice nad Labem představili ve Varnsdorfu, kde byli úspěšní jen napůl. Patnáctka podlehla o...

 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Změna na trenérských postech
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Dvanáctka pomstila na Dukle třináctku
 
Roudnice smetla Junior
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS