Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Výběr WU15 přehrála pouze Barcelona

15.06.2022 | sk

V centru Katalánska nezklamaly. Mladé fotbalistky SK Roudnice nad Labem WU15 obsadily v Salou u Barcelony pátou příčku, když v průběhu turnaje (hraného na 2x20 minut) padly pouze jednou. Právě s pořádajícím výběrem. Jinak přidaly jednu výhru a tři remízy. 

Matěj Lačný (trenér SK Roudnice): Na turnaj jsme se připravovali několik měsíců. Ne, že bychom tréninkově nacvičovali něco speciálního, ale myšlenky a rozhovory v kabině se zvyšovaly úměrně s tím, jak se turnaj blížil. Těšili jsme se na všechno, na Španělsko, teplo, moře, soupeře, velký fotbal a třeba i na samotnou cestu letadlem, protože několik holek letělo poprvé. Let proběhl v pohodě, do Barcelony jsme dorazili kolem 21:30 a čekala nás ještě asi hodinová cesta autobusem do místa konání turnaje, do městečka Salou, kde jsme byli ubytovaní v krásném hotelu na pobřeží. V sobotu nás start turnaje čekal až ve 12 hodin, a tak jsme ráno využili čas a poprvé se vykoupali v moři. 

A pak to začalo, přišel čas na fotbal a my měli ukázat, jak se dokážeme porovnat s mezinárodní konkurencí. V základní skupině na nás postupně čekaly týmy Whitley Bay SC (ENG), FC Barcelona (ESP), Allerod FK (DEN). Jako první jsme se utkali s anglickým týmem. Zápas byl bojovný a moc vyložených šancí nebylo ani na jedné straně. My jsme si vypracovali dvě zajímavé příležitosti, ale nedokázali jsme je proměnit. Soupeř měl jednu větší šanci, ale jinak jsme Angličankám nedovolili výrazně ohrozit branku. Remíza 0:0 byla tedy spravedlivá a znamenala i zisk prvního bodu. V odpoledních hodinách čekal na holky životní zážitek v podobě zápasu s FC Barcelona. Jednalo se skutečně o zážitek, protože soupeř byl jak z jiné fotbalové galaxie. Výsledek 0:7 byl spravedlivý. Barcelona také celý turnaj vyhrála, nedostala ani gól a náš výsledek s FC byl třetí nejlepší (nejlepší byl 0:5). 

Výhra v podvečerním zápase ve skupině by znamenala, že můžeme skončit na druhém místě. Potřebovali bychom ale výhru o tři a více gólů. Nižší výhra a remíza znamenala třetí místo a prohra místo čtvrté. Dánský soupeř Allerod FK měl na soupisce 25 dívek, a tak nebylo divu, že od začátku působil živějším dojmem. První poločas jsme byli fotbalovější a vytvořili si několik zajímavých příležitostí. Soupeř však bojoval mnohem víc a z každé akce hrozil rychlým protiútokem. Jeden takový využil a po naší chybě skóroval. V druhém poločase už nasazení z naší strany bylo lepší a po zásluze jsme srovnali krok díky Adéle Mynaříkové. Dánky však hrály dobře a neustále na nás tlačily. Naše obrana ale hrála skvěle, a tak jsme se dočkali druhé remízy na turnaji. Tento výsledek znamenal konečné třetí místo ve skupině a postup do bojů o 5. - 8. místo. Sobotní večer jsme si řádně užili. Noční koupání v moři a posunutá večerka přišla k duhu úplně všem. Nejeli jsem do Španělska pouze z fotbalových důvodů, ale také si užít společný čas s celým týmem. 

V neděli jsme měli na programu opět dopolední koupání a pak odjezd na zápas proti norskému týmu FET IL, který v druhé skupině skončil čtvrtý. Tento zápas byl v naší režii. Ze hry soupeř nehrozil a jediné, čím nás mohl překvapit, byly rohové kopy. Těch jsme však Norkám poskytli požehnaně a několik závarů z nich v našem pokutovém území proběhlo. Naštěstí jsme vše ubránili a mohli tak zahrozit i my. Chvíli před poločasem jsme dostali výhodu pokutového kopu, ale Áďa Mynaříková svůj druhý gól na turnaji nepřidala. Mrzet nás to naštěstí nemuselo, protože chvíli poté jsme rozjeli velice pohlednou akci, kterou zakončila střelou k tyči Hanka Panešová. V druhém poločase jsme již hru kontrolovali a výhra 1:0 nás posunula do souboje o 5. místo. V něm nás čekal opět dánský protivník, kterého jsme již znali ze základní skupiny. Tento zápas pokračoval tam, kde ten první skončil. Díky velkému počtu holek měl soupeř mnohem víc sil, a tak nás již od úvodu zatlačil a my museli bojovat o každý míč. Naštěstí byl tento tlak hlavně platonický, jelikož jsme vše dokázali odvracet již před naším vápnem a snažili jsme se hrozit rychlými protiútoky. Díky velké únavě jsme již nestíhali být tak aktivní směrem dopředu, a tak stále pokračovala převaha soupeře. Ta vyvrcholila tutovkou v druhém poločase, kdy šla dánská hráčka sama na Verču. Naštěstí obstřelem brankářky netrefila bránu, takže jsme stále drželi čisté konto. V poslední minutě jsme mohli zápas překlopit na naši stranu, kdy se ze strany řítila na brankářku Sára Drtilová, ale gólmanka proti její střele předvedla skvělý zákrok. Zopakovali jsme si tedy remízový zápas a šlo se na penalty. Hanka Panešová a Sára Drtilová první dvě penalty neproměnily. Naštěstí se v brance vyznamenávala Verča Hamouzová, a tak jsme i po dvou sériích drželi šanci na úspěch. Laura Cuperová, Adéla Rosová a Verča Hamouzová už byly úspěšné, a tak se šlo do šesté série penalt. V ní byla Lucka Jonášová úspěšná a totéž se může říct o Verče Hamouzové v brance, takže holky mohly spustit vítěznou radost a prožít tak úspěch přímo na hřišti. Jelikož jsme odlétali až v pondělí, bylo v neděli večer co slavit.

Konečné páté místo bereme jako úspěch, protože do semifinále nebylo daleko. Co mě však těší víc, tak byl herní projev, kdy jsme dokázali konkurovat všem zahraničním týmům až na FC Barcelona. Holkám to ukázalo, že opravdu jdeme správnou cestou a jsem přesvědčen, že v našich soutěžích budeme úspěšní a opět uděláme výkonnostní vzestup. Turnaj také sloužil jako poděkování holkám za dva společné roky a musím říct, že partu máme neuvěřitelnou. Každý trénink, každá společná akce na hřišti stojí za to a už teď se všichni těšíme na letní přípravu na příští sezonu. 

Výsledky SK Roudnice: Whitley Bay Sporting Club 0:0, FC Barcelona 0:7, Allerod FK 1:1 (Mynaříková), FET IL 1:0 (Panešová), Allerod FK 1:0 na pen.

Roudnice: Hamouzová, Jonášová, Kušinová, Kulhánková, Panešová, Chloubová, Hrbáčková, Cuperová, Tučková, Mynaříková, Drtilová, Schořová, Rosová, Marcínová, Melicharová, Podráská. 

 
Zápasy
Muži A | neděle 14.04.2024, 16:30
SK Roudnice nad Labem - TJ Sokol Pokratice-Litoměřice
4:1 (1:1)
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
 
Muži B | sobota 13.04.2024, 11:00
FK Jiskra Velké Březno - SK Roudnice nad Labem B
2:0 (0:0)
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
 
Aktuální články
Víkendový program týmů z Roudnice

Přehled zápasů roudnických družstev na víkend 20. - 21. dubna. První tým mužů (I. A třída) se v sobotu odpoledne vydá do Libouchce,...

 
Ideální jedenáctka víkendu

Přinášíme ideální sestavu mládežnických kategorií (U12 - U15) Sportovního klubu Roudnice nad Labem ve víkendových zápasech (13. -...

 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali

Mladší žáci SK Roudnice nad Labem byli v 22. kole divize na domácím trávníku stoprocentní. Třináctka porazila FK Arsenal...

 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Změna na trenérských postech
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Dvanáctka pomstila na Dukle třináctku
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS