Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Představujeme: Tomáš Tajč

02.11.2020 | sk

V době nucené fotbalové pauzy vám na klubových stránkách Sportovního klubu Roudnice nad Labem představíme hráče A týmu, kteří před podzimní části sezony 2020 - 2021 začali nově (či staronově) oblékat modrobílé barvy SK v I. A třídě. Dnes dostává prostor záložník Tomáš Tajč, kterého pro web ohodnotil i hlavní trenér.

Sportovní kariéra: Od přípravky jsem začínal v Bechlíně, kde jsem působil do žáků a stihl jsem nakouknout i do dospělého fotbalu. Poté jsem šel na Fotbalovou farmu, kde jsem strávil 2 roky pod trenérem Martinem Babačou a jeden pod trenérem Jakubem Pekařem. Na konci působení na farmě přišlo zranění, tak jsem se vrátil rozehrát zpátky do Bechlína a po sezoně jsem šel do Roudnice.

Číslo dresu: Od přípravky jsem nosil číslo 10 kvůli mému vzoru, kterým byl Tomáš Rosický. Číslo 10 jsem nosil celé působení v mládežnických kategoriích. Od působení v Roudnici jsem nosil 14 a od letošní sezony nosím 17, což jsou má další oblíbená čísla.

Pozice: Levý záložník, ale když se nám v přípravě zranil Brouk a Fíla byl na dovolené, tak mě trenér Pekař dal na několik zápasů na pozici číslo 6, kde jsem se také cítil dobře.

Věk: 21.

Oblíbený klub: Odmala jsem slávista a ve světě fandím Barceloně, Dortmundu a Chelsea.

Oblíbený hráč: Dříve to byl Tomáš Rosický, nyní je to z českých hráčů Patrik Schick, jinak Coutinho a Mason Mount.

Oblíbené jídlo : Mám rád těstoviny se sýrovou omáčkou a kuřecím masem. Dále také miluju kuře na paprice a lečo od babičky.

Oblíbené pití: Ochucené limonády, ovocné pivo

Oblíbená hudba: Mám rád rap, zahraniční pop a R&B, československé vypalovačky, ale někdy mám chuť si pustit něco od podlahy.

Koníčky: Kromě fotbalu hraju ještě futsal. S přáteli pak chodíme hrát různé sporty, jako například nohec, tenis, badminton, basket a když počasí přeje, tak si rád zajedu někam do přírody na hezký výlet.

Oblíbený film (seriál): Jako nejoblíbenější seriál mám Slunečnou, Kravaťáky, LA Casa de Papel, Last Dance. Mezi filmy mám oblíbené Prcičky, Trestná lavice, Tenet a Lví král.

Kdo byl zatím ze soupeřů v I. A nejsilnější: Nejsilnější soupeř za mě byly Neštěmice. Hrají hezký fotbal a právem jsou na prvním místě.

Který zápas byl ze strany SK zatím nejvydařenější: Herně nejpovedenější byl zápas v Ledvicích, kde jsme předvedli dle mého názoru hodně dobrý výkon. V zapase padlo hodně gólů, ale bohužel jsme zápas nedokázali dotáhnout k bodovému zisku.

Kde jsou největší slabiny i přednosti současného roudnického týmu: Naše slabina se nachází v nízkém věkovém průměru a v nedostatku zkušeností, které ale postupně nabíráme a postupem času na tom budeme lépe. Další slabinou bych řekl je to, že nedokážeme přenést výkonu z tréninku do zápasu. Mezi přednosti bych zařadil, že máme super partu a na hřišti to umíme udělat každému týmu složité. Bohužel jak jsem již zmínil, musíme nabrat více zkušeností, poté z nás bude kvalitní tým.

Tvůj největší sportovní zážitek (i mimofotbalový): Největší zážitek byl, když jsem před 3 lety navštívil zápas Barcelony na Camp Nou. Nebylo sice vyprodáno, ale byl to skvělý pocit a splněný sen tam být.

Fotbalové cíle: Chtěl bych se dostat s Roudnicí a s klukama co nejvýš to půjde. Pro mě je ale hlavní prioritou mít z fotbalu radost.

Jak se připravuješ v tomto období: Dokud to šlo, tak jsme s klukama chodili hrát nohec a tenis. Nyní se co nejčastěji snažím cvičit a 2 - 3 x týdně chodím běhat. 

Kdy myslíš, že se začne trénovat a kdy se rozehrají soutěže: Doufám, že se začne co nejdřív, už mi to chybí. Myslím si, že se začne tak v březnu - dubnu. Snad se sezona dohraje a přeju si, aby bylo vše zase jako dřív, tedy bez zákazů.

Očima trenéra Jakuba Pekaře: Tomáš je levonohý technicky velmi dobře vybavený záložník. Tak, jak už je u leváků zvykem, má velmi dobrou kopací techniku a je schopný zahrávat většinu standardních situací. V utkáních ho využíváme především na levé straně, ale několikrát naskočil i jako střední ofenzivní záložník a nevedl si tam vůbec špatně. Mezi slabší stránky patří soubojové chování, na kterém musí hodně zapracovat a někdy zbytečně složitá řešení herních situací. Míče občas předržuje a tím prováhá optimální řešení. Dále bych si od něj představoval častější zakončení, protože si myslím, že by mohl patřit mezi pravidelné střelce našeho týmu. Kvalitu v zakončení na to určitě má. Tomáš si prošel obdobím, kdy ho trápily zdravotní potíže a téměř rok a půl nemohl pořádně hrát. Z toho důvodu mu trvalo trochu déle, než se v dospělém fotbale pořádně rozkoukal. Současnou sezónu tak u něj beru jako tu první, kdy by se měl začít prosazovat a prokazovat své kvality. Pokud srovnám jeho výkony v loňské a letošní sezóně, tak vidím velké zlepšení. Jak bude Tomáš získávat zkušenosti, bude jeho výkonnost ještě růst, protože po technické stránce je na tom opravdu velmi dobře. Díky své lásce k fotbalu na sobě poctivě pracuje a nechybí téměř na žádném tréninku. Věřím, že až se Tomáš naplno sžije s agresivitou dospělého fotbalu, bude schopný být velmi platným hráčem i ve vyšších soutěžích.

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Víkendový program týmů z Roudnice

Přehled zápasů roudnických družstev na víkend 27. - 28. dubna. První tým mužů (I. A třída) se v neděli odpoledne utká doma s Novým...

 
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo
 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS