Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Představujeme: Dominik Holouš

08.11.2020 | sk

V době nucené fotbalové pauzy vám na klubových stránkách Sportovního klubu Roudnice nad Labem představíme hráče A týmu, kteří před podzimní části sezony 2020 - 2021 začali nově (či staronově) oblékat modrobílé barvy SK v I. A třídě. Dnes dostává prostor Dominik Holouš, kterého pro web ohodnotil i hlavní trenér.

Sportovní kariéra: Moje fotbalová kariéra zatím není tak obsáhlá jako u většiny kluků v mém věku. Začínal jsem hodně pozdě, někdy okolo 13 let u nás na vesnici v Dolanech nad Vltavou, kde jsem měl ještě udělaný střídavý start za Libčice nad Vltavou. Po jednom roce odkopaném na vesnici mi dohodil kamarád angažmá v týmu SK Kladno, kde jsem měl tu čest zahrát si zimní ligu a přípravné zápasy, dařilo se mi, dával jsem góly. A i když to pro mě bylo ze začátku hodně těžké a rychlé, tak jsem se za rok s klukama chytil a bylo to prostě báječné. Měl jsem odejít na gympl na Kladno a hrát tam, ale šel jsem si zkusit talentové zkoušky na Fotbalovou farmu VOŠ a SOŠ, kde mě tehdejší trenéři a ředitel přesvědčili, abych zůstal, a tak jsem zničeho nic zůstal v Roudnici. Byly to skvělé tři roky kamarádství, nových dovedností a hlavně zkušeností. Hned poté jsem přestoupil do Roudnice do chlapů A, kde jsem i nyní. 

Číslo dresu: 9.

Pozice: Levé křídlo, pravé křídlo. 

Věk: 19.

Oblíbený klub: Manchester United.

Oblíbený hráč: Zlatan Ibrahimović.

Oblíbené jídlo : Zapečené těstoviny.

Oblíbené pití: Smoothie.

Oblíbená hudba: Imagine Dragons, Shawn Mendes.

Koníčky: Knížky, BJJ (Brazilské jiu-jitsu), posilovna. 

Oblíbený film, seriál: Naruto, Tenet.

Kdo byl zatím ze soupeřů v I. A nejsilnější: Podle mě tým, který byl doposud nejsilnější, byly Neštěmice. Měly fyzicky silný mančaft a dobrou kombinaci.

Který zápas byl ze strany SK zatím nejvydařenější: Dle mého úsudku se domnívám, že to byl zápas v Ledvicích, kde jsme předvedli dobrou týmovou spolupráci a dravost.

Kde jsou největší slabiny i přednosti současného roudnického týmu: Určitě nechci nijak kritizovat náš tým, protože toho máme ještě hodně před sebou a máme velký potenciál dostat Roudnici kam patří. Ale máme hodně mladý tým a chtělo by to někoho staršího, kdo by trochu tým srovnal.

Tvůj největší sportovní zážitek (i mimofotbalový): Každý trénink i zápas je pro mě skvělý sportovní zážitek, ale kdybych si měl vybrat jediný, tak je to buď můj první gól ve fotbale ve 13 letech proti 19-ti letým klukům, po centru hlavou a přesně do šibenice, nebo první místo v krajském přeboru starších žáků, kdy jsem nastřílel tenkrát dost gólů.

Fotbalové cíle: Příští rok půjdu hrát divizi a pak do 3 až 4 let se dostanu do první a druhé ligy, poté se možná podívám i do zahraničí. 

Jak se připravuješ v tomto období: Abych řekl upřímně, není to pro mě vůbec příjemné, beru to, myslím si, docela zodpovědně a chodím každý den trénovat techniku, někdy se proběhnout a zakopat si s kamarády, ale je to úplně jiné než normální tréninkové jednotky s týmem. Teď je ale možná jedinečná možnost na sobě pracovat individuálně, takže makám co to jde. 
Nově jsem začal dělat asistenta trenéra na Dukle u kluků ktg. U15, kde jsem s fotbalem začínal a musím přiznat, že to tam je úžasné, skvělé tréninkové metody i tamější kolektiv a parta mezi trenéry. Až skončím v kariéře hráče, chtěl bych dále trénovat a postupně se vypracovat až do první ligy. Proto také jdu na FTVS v Praze na obor trenér fotbalu. 

Očima trenéra Jakuba Pekaře: Dominik se k nám přesunul po konci loňské sezony z Farmy. Současný ročník je tak jeho první v dospělém fotbale. Bohužel se Domec před začátkem přípravy nepříjemně zranil, a tak do tréninku naskočil až těsně před prvním mistrovským utkáním. Z toho důvodu jsme se domluvili, že první měsíc sezony stráví na Bezděkově, aby získal potřebnou zápasovou praxi. Na konci září se pak přesunul zpět a stihl ještě naskočit do dvou mistrovských utkání v dresu Roudnice. Domec je silově velmi dobře vybavený pravonohý krajní záložník, který je ale v případě potřeby schopný naskočit téměř kamkoliv. Má velmi dobrý centr pravou nohou a zakončit umí oběma. Je velmi pracovitý a fotbalu naprosto oddaný. S fotbalem začal velmi pozdě a tento deficit stále dohání. Musím ale říct, že za poslední dva roky udělal Dominik neuvěřitelný posun. Díky svému nastavení na sobě neustále pracuje a kromě našich tréninků absolvuje téměř všechny tréninkové jednotky s devatenáctkou Farmy. Kromě toho na sobě pracuje i individuálně. V trénování ho musím brzdit, protože kdyby to šlo, trénoval by pořád. Dominika si jako člověka nesmírně vážím. Má svůj sen a jde si cílevědomě za ním. Moc mu přeju, aby došel až tam, kam směřuje. Rád mu v tom budu nápomocen. 

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Víkendový program týmů z Roudnice

Přehled zápasů roudnických družstev na víkend 27. - 28. dubna. První tým mužů (I. A třída) se v neděli odpoledne utká doma s Novým...

 
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo
 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS