Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Představujeme: Tomáš Vacátko

23.11.2020 | sk

V době nucené fotbalové pauzy vám na klubových stránkách Sportovního klubu Roudnice nad Labem představíme hráče A týmu, kteří před podzimní části sezony 2020 - 2021 začali nově (či staronově) oblékat modrobílé barvy SK v I. A třídě. Dnes dostává prostor Tomáš Vacátko, kterého pro web ohodnotil i hlavní trenér.

Sportovní kariéra: Už od malička mě to táhlo ke sportu. Zkoušel jsem hokej, tenis, ale nakonec jsem zůstal u fotbalu. V 7 letech jsem začal hrát za SK Hrobce, když existovala ještě mládež. Po roce jsem přestoupil do SK Roudnice nad Labem, kde jsem byl až do kategorie U15. Po fyzické stránce to bylo moje nejlepší období, a to s panem trenérem Veckem. V tu dobu jsem dostal nabídku od FK Ústí nad Labem, kterou jsem přijal a dva roky zde hrál. Pak se ale stalo to nejhorší, co se může sportovci stát, a to je zranění. Lékaři mi zjistili nádor na klíční kosti, který se musel ihned řešit. Následovala různá vyšetření, ihned dvě operace a rok bez fotbalu. Letos v květnu jsem opět začal a postupně se dostávám zase zpět do formy.

Číslo dresu: Vždy jsem měl své oblíbené číslo 8, teď mám v Roudnici číslo 20.

Pozice: Jsem zvyklý hrát ve středu zálohy nebo někde pod útokem.

Věk: Narodil jsem se 5. července 2001, tudíž mi je 19 let.

Oblíbený klub: Mým oblíbeným klubem je Manchester United a Bayern München.

Oblíbený hráč: Kvůli jeho stylu hry rozhodně Marcus Rashford.

Oblíbené jídlo : Tak to jsou určitě těstoviny Penne quattro formaggi nebo kuřecí maso s rýží.

Oblíbené pití: Miluji jahodový džus.

Oblíbená hudba: Dost poslouchám rap, ale poslechnu si i to, co je zrovna v trendech.

Koníčky: Pracuji jako řidič dodávky mezinárodní dopravy, takže jezdím dost za hranice a týdně najezdím klidně 3 000 km. Ve volném čase rád chodím do plaveckého bazénu, cestuji a poznávám nová místa, i když teď je to s tím cestováním horší.

Oblíbený film (seriál): Tak oblíbených filmů mám spoustu, například Creed, Bad Boys atd. Co se týče seriálů, rád se podívám na Okresní přebor, Lajnu, Vyšehrad nebo Narcos.

Kdo byl zatím ze soupeřů v I. A nejsilnější: Řekl bych, že Neštěmice.

Který zápas byl ze strany SK zatím nejvydařenější: Podle mě byl nejpovedenější zápas v Ledvicích, kde si myslím, že jsme vůbec nehráli špatně. Škoda, že jsme nedokázali přivézt 3 body.

Kde jsou největší slabiny i přednosti současného roudnického týmu: Největší slabina týmu je v tom, že jsme věkově strašně mladý kádr a nemáme tolik zkušeností jako jiné týmy.

Tvůj největší sportovní zážitek: Největší zážitek ve fotbale? Tak to byl určitě Albim Cup, což je mezinárodní turnaj, který se v roce 2016 odehrál v Ústí n. L a moc jsem si ho užil. Byly tam týmy jako je např. Liverpool, Lubiň, Slovan Bratislava nebo Slavie.

Fotbalové cíle: Po tom mém zranění jsem už naději na to, že budu hrát ligu někde v zahraničí ztratil, ale teď jsem v Roudnici, kde se snažím trénovat a hrát naplno, abych se dostal co nejvíce nahoru. Chtěl bych samozřejmě pomoci Roudnici k postupu, protože si myslím, že klub s takovým zázemím a s takovým jménem by měl hrát něco víc než I. A třídu. Že bych měl ale vyloženě nějaký fotbalový cíl, se říct nedá.

Jak se připravuješ v tomto období: V této době koronaviru si myslím, že je pro fotbalisty důležité, aby nepolevovali. Chodím pravidelně běhat, cvičím a jednou týdně chodíme s klukama na hřiště trénovat.

Očima trenéra Jakuba Pekaře: Tomáše jsme v létě přivedli z FK Ústí nad Labem, kde působil v dorosteneckých kategoriích. Bohužel měl za sebou poměrně vážné zranění, a tak byl relativně dlouhou dobu bez fotbalu. Letní přípravou začal jeho hráčský restart a bylo vidět, že má do fotbalu opět velkou chuť. Postupně nabíral kondici a získával zpět herní jistotu. V průběhu léta začal naskakovat do přípravných utkání, ale bylo jasné, že jeho zapojení do mistrovských zápasů musí být pozvolné a bude trvat nějakou dobu. Na začátku sezony naskakoval do zápasů jen na pár minut, ale díky své pracovitosti v tréninkovém procesu se jeho výkonnost a kondice neustále zvyšovala. Přestože v úvodu sezony moc nenastupoval, nebyl zahořklý a uražený. Naopak na sobě dál pracoval a trpělivě čekal na šanci. Poprvé v základní sestavě naskočil v Ledvicích a podal velmi dobrý výkon. Vaci je velmi šikovný střední záložník, který ale může naskočit i na pravé straně hřiště. Je dobrý na míči a umí se dostat do zakončení zpoza pokutového území. Myslím si, že tím, jak bude získávat zápasovou praxi, bude jeho výkonnost a hlavně herní jistota růst. Svým přístupem mi Tomáš dokázal, že do našeho týmu patří a že se bude postupně stávat jeho velmi důležitou součástí.

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Víkendový program týmů z Roudnice

Přehled zápasů roudnických družstev na víkend 27. - 28. dubna. První tým mužů (I. A třída) se v neděli odpoledne utká doma s Novým...

 
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo
 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS