Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Teď už je jednoznačným cílem postup

24.03.2017 | sk

Fotbalisté SK Roudnice si na podzim vybudovali skvělou výchozí pozici pro jarní odvety v okresním přeboru dospělých. V čele soutěže mají devítibodový náskok před svými pronásledovateli. První zápas hrají v neděli 26. března od 15 hodin s FK Polepy.   

Před startem jara jsou tak svěřenci trenérského dua Jiří Šmidrkal - Roman Potočný největšími favority na celkové prvenství. "To si samozřejmě uvědomujeme, ale nic jistého ještě není," upozorňuje Jiří Šmidrkal.

Příprava probíhala podle vašich představ?

Určitě. Absolvovali jsme soustředění v Harrachově, sehráli sedm nebo osm přítelských zápasů, jednou jsme remizovali, zbytek vyhráli, i když jsme nastupovali proti mančaftům z vyšších soutěží. To na jednu stranu těší, ale na druhou si říkáme, že to není vždycky dobré, když se jenom daří. Až na dvě utkání jsme všechno absolvovali na umělce, takže i pro první mistrák proti Polepům zvolíme tento povrch. 

Jaká byla účast na trénincích?

I když samozřejmě nemohli vždy všichni, tak účast pod deset nešla. Většinou nás ale bylo 12 - 14. To je na okresní přebor možná až překvapivě dobré.

Došlo oproti podzimu v kádru k nějakým změnám?

Přišel Petr Stejskal. Do SK Hrobce šel Hubený mladší a právě z tohoto týmu přišel gólman Lukeš. Snažíme se zapojovat i dorostence, nastoupili už za nás třeba Husák, Voves, Jansa, Hádek, Pivoňka a další a nikdo z nich nepropadl. Spíš naopak. Ovšem dorost potřebuje na jaře uhrát co nejvíc bodů, a tak nechceme do týmu příliš zasahovat. Tedy pokud to nebude nutné a budeme mít dostatečný kádr. Ten je v současnosti zhruba osmnáctičlenný, ovšem tolik nás na zápas asi nikdy nebude.  

Máte hodně nadějný náskok. Už jste jednou nohou v I. B třídě?

Možná se zdá, že je to jisté, ale tak to není. Myslím, že takových pět kol budou ještě mančafty, hlavně tedy Libotenice, Dušníky, Litoměřicko D, čekat na naše zaváhání. Pokud to zvládneme, tak už to bude dobré. A záležet bude také na mančaftech, které budou bojovat o záchranu a někoho z těch takzvaně silnějších oberou o body.   

A cíle jsou dané?

Samozřejmě, chceme postoupit.

O sestavě pro úvodní kola máte jasno?

Ano. Už se vykrystalizovala.

A kde bude nastupovat Petr Stejskal, který ještě na podzim hrál divizi ve Velvarech?

Přišel sice jako obránce, ale na tuto soutěž je ho na stopera škoda. Je rychlý, důrazný, čekáme, že se uplatní spíš v útoku.

Přípravné zápasy SK Rce: Alsleben (SRN) 4:4 (branky SK: Stejskal 2, Hubený ml., Jansa), Lužec 3:1 (Lebduška, Novotný, Stejskal), Lukavec 4:1 (Krása, Trejbal, Jansa, vl.), Libochovice 5:1 (Lebduška 2, Hubený, Púčala, Matuszewski), Litoměřicko C 3:1 (Lebduška 2, Stejskal), Č. Kopisty 3:0 (Stejskal 2, Jansa), Rovné 3:2 (Novotný, Krása, Matuszewski), Byšice 2:1 (Novotný, Lebduška).  
 

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS