Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

V Roudnici slavila Sparta

06.05.2019 | sk

Vítězem letošního finále Ondrášovka Cupu ktg. U13 se v Roudnici stali mladí fotbalisté pražské Sparty, kteří za sebou nechali dalších 23 konkurentů. Druhý skončil Hradec Králové a třetí Slovácko. 

Pozdější vítězové si v základní skupině A vedli suverénně. Jedinou bodovou ztrátu zaznamenali v derby se Slavií (0:0), ostatní soupeře porazili (Třinec 1:0, Prostějov 3:0, Meteor 3:0, Příbram 3:0). Jako druhý ze skupiny postoupil Třinec díky lepšímu vzájemnému zápasu se Slavií (1:0). Sparta pak ovládla i zlatou skupinu, kde klopýtla jen se Slováckem (0:1). Porazila totiž Karvinou 1:0, Hradec Králové 3:0, České Budějovice 3:0, Bohemians 3:0 a Opavu 2:0.

Ústecký region reprezentoval při republikovém finále tým FK Teplice. Ten v základní skupině jednou vyhrál (Kroměříž 2:1) a čtyřikrát svým soupeřům podlehl (Dukla 1:2, Karviná 0:1, Slovácko 0:3 a Pardubice 0:1). Druhý den už to bylo pro Teplické přece jen lepší, v bronzové skupině uspěli a obsadili konečnou 17. příčku (Meteor 1:1, Příbram 1:0, Šumperk 2:0, Jihlava 2:2, Liberec 2:1, Tempo Praha 0:1).  

Při dvoudenním turnaji fotbalovým nadějím příliš nepřálo počasí, zatímco v neděli už je chvílemi zahřály i sluneční paprsky, o den dříve je zkropily studené dešťové kapky. To však na jejich výkony nemělo velký vliv. Všichni pak mohli převzít diplomy a ceny z rukou osobností z fotbalového i společenského života. Moderátor Pavel Čapek tak přivítal na vyhlášení např. generálního ředitele Ondrášovky Libora Dubu, místostarostu Roudnice nad Labem Vlastimila Čtveráka, předsedu Ústeckého krajského fotbalového svazu Martina Hrdličku, ambasadora akce Jakuba Koháka, bývalého reprezentanta a trenéra Vernera Ličku, či manažera projektu Petra Lacinu.

Libor Duba (gen. ředitel Ondrášovky): Ondrášovka ráda dělá věci, které mají smysl. Proto jsme před sedmi roky zkusili rozjet jeden turnaj a v průběhu dalších let se nám to rozrostlo tak, že teď děláme turnaje pro šest kategorií. I s kvalifikacemi jich tak pořádáme ročně kolem stovky. Tady v Roudnici se v krásném areálu sešli třináctiletí a ty výkony jsou podle mě parádní. Všichni si to užíváme, i když počasí mohlo být především ten první den lepší. Poděkování ale zaslouží domácí pořadatelé i náš tým za to, jak to zvládli.  

Jaromír Blažek (bývalý reprezentační gólman): V současné době pracuji na Bohemce, kde mám na starosti gólmany od 11 do 19 let, takže sleduji i takhle mladé kluky, jako jsou tady v Roudnici. Troufám si tvrdit, že už ve věku mezi těmi dvanácti a čtrnácti lety lze zjistit, jestli z hráče dobrý brankář někdy bude nebo ne. Rozhodující je dnes hlavně výška, bez toho to prostě v současném fotbale nejde.     

Vlastimil Čtverák (místostarosta Roudnice): Podobné akce, které zviditelní Roudnici, samozřejmě rádi i v budoucnu podpoříme. 

Jakub Kohák (herec a patron turnaje): Já jsem s Ondrášovka Cupem úzce spjatý, jsem jakýmsi patronem, ambasadorem této bohulibé soutěže. Jsem rád, když mladí běhají, věnují se sportu a kopou. Viděl jsem několik zajímavých hráčů, ten fotbal už je hodně rychlý a i já bych měl problém se mezi nimi prosadit. A to už je co říct.   

Verner Lička (internacionál): Mám přehled o týmech z Prahy, ale byl jsem zvědavý i na ostatní. Zda změny, které děláme v českém fotbale, se už nějak projevují. A pocit mám pozitivní. Viděl jsme velmi dobré, někdy i výborné zápasy se sebevědomými hráči, kteří řeší situace po svém. A trenéři je nechávají, což je dobře. Týmy chodily na trávník s tím, že chtějí soupeře přehrát, ne nějak eliminovat jeho přednosti třeba přehnanou defenzivou. 

David Lisec (sekretář SK Roudnice): Uspořádat turnaj pro 24 týmů samozřejmě úplně snadné nebylo, největší problémy jsme měli s ubytovacími kapacitami. Nakonec jsme to ale ve spolupráci s městem Roudnice a okolními obcemi zvládli. Areál si týmy pochvalovaly, některé výpravy se poptávaly na možnost soustředění, takže se jim snad u nás líbilo.    

Pořadí: 1. Sparta Praha, 2. Hradec Králové, 3. Slovácko, 4. České Budějovice, 5. Slezský FC Opava, 6. Bohemians, 7. Třinec, 8. Karviná, 9. Pardubice, 10. Slavia Praha, 11. Sokolov, 12. Mladá Boleslav, 13. Dukla Praha, 14. Vlašim, 15. Brno, 16. Prostějov, 17. Teplice, 18. Meteor Praha, 19. Příbram, 20. Tempo Praha, 21. Jihlava, 22. Liberec, 23. Šumperk, 24. Kroměříž.

Nejlepší hráč: Jan Feit (Sparta), nejlepší brankář: Jakub Čepela (Meteor), nejlepší střelec: Tadeáš Kowalczyk (Slovácko - 7 branek).


 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo

Ani podruhé v sezoně na okresního rivala nevyzráli. Fotbalisté SK Roudnice B podlehli na domácím hřišti Slavoji Úštěk 0:2, když...

 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
V derby se hattrickem blýskl Malý
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS