Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Pekař: Věřím, že nás odchody neoslabí

05.03.2020 | sk

Roudničtí fotbalisté zahájí jarní odvety už v sobotu na hřišti Bíliny. Půjdou do utkání jako devátý tým tabulky I. A třídy. O zimní přípravě i cílech pro druhou polovinu sezony jsme se bavili s trenérem Jakubem Pekařem.  

Jak jste spokojeni s přípravou?

Zahájili jsme 14. ledna a splnili to, co jsme chtěli. Samozřejmě asi jako všichni jsme řešili nějaké absence. A to třeba z důvodů nemocí, zranění, dovolených či zaměstnání, ale oproti ostatním mančaftům na naší úrovni, tedy co jsem zjistil, to bylo pořád ještě dobré. Bylo nás nad deset, dvanáct, takže celkem slušné. S tréninkovou morálkou problém nebyl. Kluci, kteří tady jsou, s tréninky problém neměli a nemají. Už si na to zvykli.

V zimní přestávce se kádr docela obměnil, proč?

Je fakt, že těch změn není málo. Pár kluků odešlo. Někteří z důvodů, že neměli potřebné herní vytížení, jiní si zase chtěli zkusit něco jiného, další už nechtěli absolvovat zátěž v takovém měřítku, jaké vyžadujeme. Je fakt, že mě některé odchody překvapily a zklamaly hlavně po té lidské stránce. Čekal bych, že se budou chtít hráči v Roudnici ještě někam sportovně posouvat a ne, že se spokojí s nějakou krátkodobou výhodou. Ale to je jejich věc. Nyní ještě řešíme, zda na půl roku nepůjde hostovat na Bezděkov Jirka Hádek, který by u nás nestíhal všechny tréninky a my potřebujeme, aby pravidelně hrál. No a Petr Krása na vlastní žádost přešel do béčka. Přišli ale zase noví hráči, kteří jsou mladí, hladoví a chtějí něco dokázat. I když to možná bude znít divně, tak zatímco nám odešlo třeba víc kluků na počet, oslabení se necítíme. Ze základu jich totiž zase tolik nebylo. To ti, co přišli, můžou naskočit bez větších problémů. A ještě řešíme případné doplnění. 

Odehráli jste šest přípravných zápasů. Jak se vám v nich vedlo?

Není to samozřejmě objektivní ukazatel formy, ale potěší, když se daří. Prohráli jsme pouze jednou, když jsme nestačili na I. B třídní Slaný B. Ten zápas nám nevyšel v žádném směru. Na druhou stranu jsme hráli třikrát s krajským přeborem a neprohráli. Navíc jsme určitě nezaostávali ani herně a právě od těch duelů s těmi silnějšími bychom se chtěli odrazit. Třeba teď naposledy byl první poločas s Brnou od nás hodně dobrý. Kluci hráli rychle, agresivně, důrazně. Nechci po nich určitě žádné záludnosti, ale jsou mladí, takže zkrátka musí prodat svoje přednosti.            

Bude ale mládí stačit na I. A třídu, nebude tým přece jen oslabený odchody zkušenějších?

Ve hře asi bude znát výpadek Petra Stejskala, který byl takovým srdcem zálohy, hodně toho oběhal a odebral spoustu míčů. Co se týká ostatních starších kluků, tak oni toho zase tolik na podzim neodehráli, takže to by se tak promítnout nemělo. No a věřím, že třeba Petra Matouška nahradí Vojta Husák a navíc budeme díky příchodu J. Hubeného ml. nebezpečnější i dopředu. Směrem do útoku bychom měli být opravdu hodně rychlí i díky dalším hráčům, co za nás budou nově nastupovat. To ukázal i zápas s Brnou.

Jenže jednou věci jsou zápasy proti celkům, které jsou ochotné hrát nahoru dolů, druhou ty, kdy to soupeř zabetonuje.

To je pravda a ukázalo se to i na podzim. Pokud jsme měli tvořit, tak jsme měli problém. Ale doufám, že třeba právě s prostředním Broukem (Hubený ml. - pozn. aut.) přišly i góly. Je schopný se prosadit i do zhuštěných obran. 

Změní se nějak rozestavení?

Neuvažujeme o tom, stále to bude nejspíš na jednoho hroťáka se čtyř až pětičlennou zálohou.  

Nepodepsaly se nějak změny na náladě v týmu? 

Ani bych neřekl. Tím, jak kluky znám už delší dobu, tak na nich vidím, že začínají znovu předvádět věci, kterými třeba vynikali v dorostu. Předtím byli v podstatě stále spolu, nebyli zvyklí na starší spoluhráče, takže respekt tam z jejich strany byl. Ze starších kluků je u nás teď už jen Jaromír Hubený, ale to je právě borec, který si to vzal za své a je tím, kdo umí hru ukočírovat, chce mladým pomáhat a je takovým tím mentorem.  

V tabulce jste po podzimu devátí s 21 body. Není to sice žádný průšvih, na druhou stranu ale ani žádná hitparáda. Co na jaře?

Tato sezona je pro nás úvodní zkušební a měla by ukázat, s kým můžeme a nemůžeme počítat do budoucna, kdy už budeme mít vyšší cíle. Slouží také k tomu, aby si kluci osahali chlapský fotbal i tuhle úroveň. Nějaké záchranářské starosti si vůbec nechci připouštět, spíš se dívám nad nás a chci se vyškrábat co nejvýš. Dokonce jsem v rozesmáté kabině zaslechl, že máme 11 bodů na druhé místo, takže kluci jsou snad správně nažhavení a udělají pro co nejlepší výsledky maximum.   

Začínáte v Bílině, která na podzim vyhrála 4:0. Jak na ni? 

Ten zápas doma rozhodla už první minuta, kdy jsme dostali červenou a inkasovali. Teď nevím, co čekat. Žádný extra fotbal to ale u nich na umělce asi nebude. Budeme dřít a věřit, že nám něco vyjde. V každém případě ale chceme být celé jaro pro všechny soupeře nepříjemní a žádné body nedat bez boje.    

Změny oproti podzimu: odchody: Málek, Tajč, Juraš, Pech (Vraný), Aubrecht (Dušníky), Stejskal (H. Jiřetín), Telerovský (přerušil kariéru), Matoušek (Bechlín), Krása (B tým), Hádek (Bezděkov). Příchody: J. Hubený ml. (Bezděkov), Husák (návrat z Bezděkova), Horváth (Štětí).

Příprava SK Roudnice: Nový Bor 2:1 (branky: Halada, K. Hubený), FC Mělník 6:1 (Slavíček 2, J. Hubený st., Krása, Hála, Halada), Bezděkov 3:1 (J. Hubený ml. 3), Slaný B 1:4 (Halada), H. Jiřetín 2:2 (Slavíček, Hrdý), Brná 4:1 (J. Hubený ml., Horváth, Rusňák, Halada).

 
Zápasy
Muži A | sobota 20.04.2024, 17:00
TJ ČSAD Libouchec - SK Roudnice nad Labem
3:1 (1:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem - TJ Nové Sedlo
 
Muži B | neděle 21.04.2024, 17:00
SK Roudnice nad Labem B - Tělovýchovná jednota Slavoj Úštěk
0:2 (0:1)
 
Muži B | neděle 28.04.2024, 17:00
TJ Sokol České Kopisty - SK Roudnice nad Labem B
 
Aktuální články
Víkendový program týmů z Roudnice

Přehled zápasů roudnických družstev na víkend 27. - 28. dubna. První tým mužů (I. A třída) se v neděli odpoledne utká doma s Novým...

 
Střešovice import bodů nepřipustily

Na umělce Sportovního klubu Střešovice 1911 se roudnickým mladším žákům o víkendu nedařilo. Třináctka podlehla 7:4, dvanáctka...

 
Čtrnáctka prohrávala 0:3, ale otočila zápas

V dalším divizním kole hostily výběry starších žáků SK Roudnice nad Labem celky SK Aritma Praha. Patnáctka nenavázala na podzimní výhru...

 
Proti Úštěku to opět nevyšlo
 
Nadějný začátek k bodům nevedl
 
Víkendový program týmů z Roudnice
 
Ideální jedenáctka víkendu
 
Mladší žáci Arsenalu nepráskali
 
Z Kotliny vydolovala body jen čtrnáctka
 
Béčko ztratilo duel v závěru
 
 
© eSports s.r.o. & SK Roudnice nad Labem RSS